Agent wordt vervolgd in Actueel | Suriname nieuws
maak hier een luku afspraak
Header Praktijk Baaswaterval

Agent wordt vervolgd

  • 0 reactie(s)
  • 1236 x bekeken
  • 0 reactie(s) 1236 x bekeken
Gast

Janneke

bewerk
Agent wordt vervolgd
« Gepost op: 10 mei 2013, 04:58 »
De agent die in november vorig jaar de 17-jarige Rishi Chandrikasing doodschoot op het Haagse station Hollands Spoor, wordt vervolgd voor doodslag en zware mishandeling met de dood als gevolg. Dat meldt het Openbaar Ministerie vandaag. De agent wordt verweten dat hij niet in de juiste schietpositie stond. Hij wilde de jongen, Rishi, in zijn been schieten, maar raakte hem in zijn hals.

Volgens een reconstructie van het Openbaar Ministerie had Rishi kort daarvoor een ruzie met een Brit. Rishi zou hebben gezegd dat hij een pistool bij zich had. De Brit waarschuwde vervolgens de spoorwegpolitie, die agenten naar het perron stuurde.

Toen Rishi de agenten zag, probeerde hij te vluchten. Hij zou daarbij ook naar zijn broek hebben gegrepen. Een agent dacht dat hij een wapen wilde pakken en besloot te schieten. Dat deed hij volgens het OM in een verkeerde houding. Op camerabeelden is volgens het OM te zien dat de agent nog aan het rennen was en dus niet schoot vanuit een stabiele houding. Later bleek ook dat de jongen helemaal geen wapen bij zich had.(Bron: NOS.nl)
...
 :police: de politie is je beste kameraad.
wel nu zal je als ouder denken, je betaald belasting ook deze agent zijn salaris en nu is je zoon dood.
door een dienstwapen van een agent.
gelukkig zijn er goed opgeleide agenten die weten wanneer ze wel een dienstwapen mogen trekken.(noodweer)





Gerelateerde onderwerpen