let goed op je gezondheid vooral zwangere vrouwen | - Baaswaterval.nl
Header Praktijk Baaswaterval

let goed op je gezondheid vooral zwangere vrouwen

  • 0 reactie(s)
  • 2412 x bekeken
  • 0 reactie(s) 2412 x bekeken
*

nieuws su

bewerk
let goed op je gezondheid vooral zwangere vrouwen
« Gepost op: 29 november 2015, 19:13 »
Het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid heeft een verband bevestigd tussen het Zika-virus en een hoge incidentie van aangeboren afwijkingen. Het virus is afkomstig uit Afrika en wordt door muskieten overgebracht. De koorts is de oorzaak van een piek in het geval van micro-encefalitis, een hersenontsteking in de eerste maanden van de zwangerschap. 

 Tot nu toe zijn er twee volwassen aan overleden en zijn 739 gevallen van de ziekte geregistreerd, die de groei van het hoofd van de foetus kan belemmeren. Deze week arriveert een team van de Wereldgezondheidsorganisatie in Brazilië.
 Het ministerie zegt dat artsen het Zika-virus in het bloed en weefsel van een baby gevonden met micro-encefalitis hebben gevonden in de noordoostelijke staat Ceara. Het departement stelt dat het ook de eerste keer in de wereld is dat er doden als gevolg van het Zika-virus zijn geregistreerd.

 De meeste gevallen zijn geregistreerd in het noordoosten van Brazilië, maar als snel zijn ook gevallen opgetekend in het zuidoosten, in Rio de Janeiro en Sao Paulo. Het eerste bevestigde geval van overlijden was een man in Belem, de staat Para. De man werd behandeld voor huidtuberculose. Het tweede dodelijk geval heeft zich ook in Para voorgedaan. Een 16-jarig meisje dat was opgenomen met vermoedelijke dengue-koorts, bleek later overleden te zijn aan Zika.

 Het virus is in april voor het eerst ontdekt in Brazilië en heeft zich snel verspreid naar 18 landen, waaronder ook Suriname. Het lijkt aanvankelijk relatief onschuldig en veroorzaakt gedurende enkele dagen huiduitslag en koorts. Maar ambtenaren van het ministerie hebben vrouwen gewaarschuwd om goed na te denken over zwanger worden in het gebieden waar Zika-gevallen zijn gemeld. Zika wordt overgebracht door de Aedes aegypti mug, die ook drager is van gele koorts, knokkelkoorts en het chikungunya virus.

 Het ministerie zegt dat Zika een ernstig risico voor de volksgezondheid dreigt te worden. Brazilië zou moeten beginnen aan een noodprogramma om de Aedes aegypti muskiet onder controle te houden en zo de verspreiding van het virus te voorkomen, stelt het ministerie.bron: Starnieuws


Gerelateerde onderwerpen