nieuw vliegtuig valt stroom uit in Actueel | Suriname nieuws
maak hier een luku afspraak
Header Praktijk Baaswaterval

nieuw vliegtuig valt stroom uit

  • 0 reactie(s)
  • 2955 x bekeken
  • 0 reactie(s) 2955 x bekeken
Gast

Jemig

bewerk
nieuw vliegtuig valt stroom uit
« Gepost op: 02 mei 2015, 17:19 »
Hallo,

zit jij liever in een vliegtuig die al jaren vliegt en de oversteekt naar Suriname maakt.
of zit je liever in een modern nieuw vliegtuig.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
WASHINGTON (ANP) - Het vliegtuig Dreamliner 787 van Boeing kampt opnieuw met problemen. Bij het moderne toestel kan namelijk tijdens een vlucht de stroom uitvallen, waardoor het gevaarte mogelijk onbestuurbaar wordt. Daarvoor waarschuwde de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA, meldde het Duitse tijdschrift Der Spiegel zaterdag.

Volgens de FAA gaat het om een softwareprobleem dat zich voordoet als het vliegtuig 248 dagen achtereen operationeel is. De vier generatoren van het vliegtuig worden dan automatisch uitgeschakeld. Behalve de televisieschermpjes voor de passagiers, vallen dan ook de airconditioning, het licht en het controlesysteem van het toestel uit.
Stroom van Dreamliner-vliegtuig kan uitvallen© Copyright ANP 2015 Stroom van Dreamliner-vliegtuig kan uitvallen 
Boeing heeft laten weten aan een software-update te werken om het euvel te verhelpen. Het bedrijf adviseert luchtvaartmaatschappijen de stroom elke 120 dagen uit te schakelen en opnieuw de generatoren te starten.

Het is niet de eerste keer dat er problemen zijn met de Dreamliner. Eerder hadden de vliegtuigen te kampen met scheurtjes in de vleugels, een accu die in brand kon vliegen, gebroken cockpitraampjes en defecte toiletten.
bron Hotmailnieuws.





Gerelateerde onderwerpen