Petitie tegen Geenstijl wegens ernstig Racisme tegen Surinamers in Actueel | Suriname nieuws
maak hier een luku afspraak
Header Praktijk Baaswaterval

Petitie tegen Geenstijl wegens ernstig Racisme tegen Surinamers

  • 1 reactie(s)
  • 2160 x bekeken
  • 1 reactie(s) 2160 x bekeken
Gast

alexberkens

bewerk
Petitie tegen Geenstijl wegens ernstig Racisme tegen Surinamers
« Gepost op: 29 oktober 2013, 12:34 »
Wat Geenstijl flikt gaat te ver. Ze hadden een filmpje over zwarte piet waarin het woord nikker voorbij kwam vliegen en ook de bezoekers gebruikten dat woord in het reactie forum. Wij van nieuwsbreker zijn een petitie gestart tegen geenstijl om ze uit de lucht te halen. Teken de petitie http://nieuwsbreker.wordpress.com/2013/10/26/sluit-geenstijl-om-ernstig-racisme/
Gast

@Alex

bewerk
Re: Petitie tegen Geenstijl wegens ernstig Racisme tegen Surinamers
« Reactie #1 Gepost op: 29 oktober 2013, 12:55 »
Beste Alex,

Je oproep plaats je echter op een verkeerde forum want de NEGERS en NEGERINNEN hier hebben geen bezwaar om als zodanig te worden genoemd. En aangezien NIKKER dezelfde lading heeft als het woord NEGER zou bezwaar daartegen inconsequent zijn.
Dus zolang zwarte mensen zichzelf zien als NEGERS, NEGERINNEN en NIKKERS wie of wat is dan een niet zwarte om een zwarte voor NIKKER uit te maken?! Maar je poging is te prijzen.
Wat wel positief is aan de hele zwarte piet discussie is dat het de onderbuikgevoelens bij veel witte Nederlanders omhoog heeft gebracht en veel witte Nederlanders nu kleur bekennen. Racisme is een feit en toch raar dat diezelfde racisten beweren dat zwarte piet niks racistisch is maar een element van een onschuldig kinderfeestje. De reacties op het internet liegen er niet om. Anouk die voor NIKKER LOVER wordt uitgemaakt en haar kinderen voor ZWARTE PIETJES. Je vraagt je af waarom de zwarte gemeenschap niks van zich laat horen maar alleen witte mensen. Een Phollandprefoeroe die terecht een stuk bewustwording op gang probeert te brengen wordt door NEGERS aangevallen. Tsja, wat is dan een witte die een zwarte tot op het bot beledigd en uitkotst door hem NIKKER te noemen?


Gerelateerde onderwerpen