Specialisten werken hard aan herstel Airbus SLMSpecialisten werken hard aan hers in Actueel | Suriname nieuws
maak hier een luku afspraak
Header Praktijk Baaswaterval

Specialisten werken hard aan herstel Airbus SLMSpecialisten werken hard aan hers

  • 2 reactie(s)
  • 3565 x bekeken
  • 2 reactie(s) 3565 x bekeken
*

Offline Loverboy

  • ******
  • 6541
    • Bekijk profiel
Specialisten werken hard aan herstel Airbus SLM   

vrijdag, 25 juli 2014 04:15 



PARAMARIBO - Specialisten uit Europa voorzien van apparatuur en onderdelen zijn dezer dagen in ons land gearriveerd om aan het herstel van de Airbus A340-300 van de SLM te werken. Zoals bekend is staat de grootste machine van de SLM die op de Mid-Atlantische route vliegt, al enige dagen aan de grond wegens een geconstateerd probleem in het brandstofsysteem. Na een grondige technische analyse is het thans duidelijk voor de voormelde specialisten, waar naar het euvel moet worden gezocht. Volgens Clyde Cairo, vicepresident Commercial Affairs van de SLM, is het niet verstandig nu reeds te zeggen, hoe lang de reparatiewerkzaamheden zullen duren en wanneer het toestel dan wederom luchtwaardig kan worden verklaard.

Er wordt volgens Cairo hard gewerkt om het vliegtuig weer operationeel te krijgen, want het uitvallen van SLM ‘Palulu’ moet altijd als zeer onaangenaam gezien worden en het betekent vooral in het hoogseizoen een financiële ramp. Het financiële verlies is door het uitvallen van de A340-300 zeer aanzienlijk. Niet alleen dat er vliegtuigen moeten worden ingehuurd om de passagiers op deze route te kunnen vervoeren, ook de bijkomende kosten om het vliegtuig te repareren komen allemaal op het conto van onze luchtvaartmaatschappij.

Cairo zegt dat er gesproken zal moeten worden met de vertegenwoordiger van de aandeelhouder, over hoe de SLM uit dit financiële debacle zou kunnen geraken. Voor wat betreft het vervoer van mensen met een SLM- ticket op de Mid-Atlantische route heeft men tot nog toe gebruik gemaakt van ingehuurde toestellen. Pullmantur, een Spaanse luchtvaartmaatschappij, voert woensdag een vlucht voor de SLM uit en in de afgelopen dagen heeft men ook gebruik gemaakt van de Engelse maatschappij Titan Air en de Portugese maatschappij Euro-Atlantic.

Cairo vraagt wel begrip van de passagiers voor deze onverkwikkelijke situatie. Volgens Cairo is de SLM wel ingenomen met het begrip dat door de meeste passagiers is opgebracht als gevolg van het ongerief dat is ontstaan door het uitvallen van de A340-300. Bepaalde passagiers geraakten hierdoor gestrand. Cairo meldde voorts dat woensdag met twee vluchten uitgevoerd door respectievelijk de Portugese maatschappij Euro-Atlantic (Boeing 747 ‘’Jumbo’’) en de Spaanse luchtvaartmaatschappij Pullmantur alle passagiers die in Paramaribo waren achtergebleven, richting Amsterdam zijn vervoerd.





 


maak me blij, maak me gelukkig  en ik zal je geven wat je wenst.mijn naam is Loverboy


*

Offline Loverboy

  • ******
  • 6541
    • Bekijk profiel
Odi,

jammer dat het nu vakantie tijd stuk gaat. heel veel geld gaat nu verloren.
koop toch nog een vliegtuig zodat er niet steeds andere toestellen gehuurd moeten worden.

of ga samen werken met nog een vliegtuig maatschappij

de Fransen.

*

Offline Tanta

  • *****
  • 400
    • Bekijk profiel
Odi,

jammer dat het nu vakantie tijd stuk gaat. heel veel geld gaat nu verloren.
koop toch nog een vliegtuig zodat er niet steeds andere toestellen gehuurd moeten worden.

of ga samen werken met nog een vliegtuig maatschappij

de Fransen.

Odi,

ja hoor is erg als je enige vliegtuig stuk gaat.
maar gelukkig, het doet het weer.

De Airbus A340 van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is weer in orde. Vicepresident Commercial Affairs, Clyde Cairo, deelt Starnieuws kort voor middernacht mee dat "na lange werkzaamheden groen licht is gekregen om de Airbus weer commercieel te mogen vliegen".

Maandag moet het papierwerk nog in orde worden gemaakt. "De SLM doet er alles aan om de machine zo snel mogelijk weer in te zetten op de Mid-Atlantische route", zegt Cairo.

De Airbus kampte sinds 13 juli met een probleem in het brandstofsysteem. Technici van de maatschappij hebben samen met de 'Maintenance van Air France Engineering' gewerkt aan het oplossen van het probleem. De SLM was genoodzaakt het schema aan te passen. Met ingehuurde toestellen worden de passagiers tot nu toe vervoerd.

bron starnieuws

Gerelateerde onderwerpen