Warm in Nederland in Actueel | Suriname nieuws
maak hier een luku afspraak
Header Praktijk Baaswaterval

Warm in Nederland

  • 0 reactie(s)
  • 1413 x bekeken
  • 0 reactie(s) 1413 x bekeken
Gast

Tilly

bewerk
Warm in Nederland
« Gepost op: 23 juli 2013, 13:40 »
Het is onzeker of Nederland een hittegolf gaat beleven. De onweersbuien die woensdag worden verwacht, kunnen roet in het eten gooien, zeggen meteorologen.

Voor een landelijke hittegolf zijn vijf dagen op rij temperaturen hoger dan 25 graden nodig in De Bilt. Daarvan moeten er minimaal drie warmer dan 30 graden zijn. De laatste hittegolf was in 2006.

Marge
Tot nu toe lopen we op schema met drie dagen boven de 30 graden op zondag, maandag, en naar verwachting dinsdag. Maar woensdag zou het bewolkt worden en mede door de voorziene onweersbuien gaat het erom spannen of het kwik boven de 25 graden komt, laten Weeronline.nl en Weerplaza.nl weten.

Wordt het woensdag in De Bilt toch 25 graden dan komt het met de hittegolf waarschijnlijk wel goed omdat de temperatuur donderdag volgens de weervoorspellers wel boven deze marge zal uitkomen. Op z'n vroegst kunnen we donderdag spreken van een landelijke hittegolf.

Weinig wind
Vandaag wordt het nog zeer warm. Het wordt 30 tot lokaal 34 graden in het binnenland. Op de stranden is het iets minder heet en kan een windje van zee voor wat verkoeling zorgen, meldt Weerplaza. Verder staat er niet veel wind. In de loop van de middag ontstaan flinke stapelwolken en tegen de avond kan in het midden, zuiden en oosten een enkele onweersbui ontstaan. Deze onweersbuien zullen later op de avond weer verdwijnen.

Bron:Volkskrant

Gerelateerde onderwerpen