Recepten van Baaswaterval.nl | - Baaswaterval.nl
Header Praktijk Baaswaterval

Recepten van Baaswaterval.nl

  • 19 reactie(s)
  • 15784 x bekeken
  • 19 reactie(s) 15784 x bekeken
*

africanqueen

bewerk
Recepten van Baaswaterval.nl
« Gepost op: 03 september 2008, 02:25 »
Bojo

Bojo is een Surinaamse cake, je hebt 4 manieren om de Bojo te bereiden.

Je hebt de eenvoudige Bojo, fijne Bojo, zoete patata Bojo en de karung(maïs) Bojo
Ik heb het recept van de eenvoudige bojo uitgekozen.

De ingrediënten van de eenvoudige bojo zijn;4 grote cassave,1 kokosnoot, vanille of amandel essence, zout, kaneel, suiker, 100 gram rozijnen en of krenten en een glas melk.
De cassave schillen en de kokosnoot stuk slaan.
Daarna ga je de cassave en de kokos wassen, vervolgens ga je de cassave raspen en de kokos of raspen of in de blender doen.
De geraspte massa vermengen met suiker, een mes puntje zout, kaneel, rozijnen en/of krenten en melk.
Een bakblik beboteren en de massa hier in doen. Op de massa wat kaneel bestrooien en een klontje boter er op leggen. Daarna gaar en goudgeel laten bakken in een voorverwarmde oven .




Groetjes afri :smile:


« Laatst bewerkt op: 29 maart 2016, 16:19 door CC Moderator »



*

saneke

bewerk
Re: Recepten van Baaswaterval.nl
« Reactie #1 Gepost op: 03 september 2008, 12:36 »
Hallo keukenprincess,

Lekker he, bojo.

Ik maak het op de zelfde manier, alleen doe ik er eieren bij.
Kaneel vind ik niet lekker, dus dat doe ik er niet bij.

Heb je ook het recept van de zoete patat bojo.
Nog nooit geproeft.

ben heel benieuwt naar.

Doeg Afli

*

africanqueen

bewerk
Re: Recepten van Baaswaterval.nl
« Reactie #2 Gepost op: 03 september 2008, 16:26 »


Hi Saneke,

De cassave en karung Bojo zijn mijn favorieten.
Voor de zoete patat Bojo, heb je 1 kg zoete patat nodig, 1 kokosnoot, 100 gr rozijnen, 1 glas melk, 200 gr suiker, 1 theelepel vanille en amandel essence en niet te vergeten een mespuntje zout. De bereiden is precies  het zelfde  als de cassave Bojo.
Ik maak het op de zelfde manier, alleen doe ik er eieren bij.
Klopt San, bij het maken van Bojo kun je ook eieren in doen. maar  als ik het goed heb, dan maak jij dan de fijne Bojo(zelfde ingredienten alleen nog maar  eieren toevoegen).Ik heb de zoete patat Bojo maar 1 keer gegeten.

groetjes afri :smile:
*

saneke

bewerk
Re: Recepten van Baaswaterval.nl
« Reactie #3 Gepost op: 03 september 2008, 23:22 »
Oke miss Afri,

Bedankt voor de info, ga het binnenkort proberen en dan hoor je het.

Saneke
*

abeniba

bewerk
Re: Recepten van Baaswaterval.nl
« Reactie #4 Gepost op: 04 september 2008, 12:16 »
odi aleemaal

vandaag eten we gebakken vis
ga het zo lekker vers halen op de markt
met zoete aardappel
en sweet snaps als zij groente

als toetje lekkere kwark met appel rum
rozijnen en een beetje kaneel.

eet smakelijk

abeniba
*

africanqueen

bewerk
Re: Recepten van Baaswaterval.nl
« Reactie #5 Gepost op: 15 september 2008, 04:28 »
Frisse Perzikgebakjes

1pakje bladerdeeg
2 kleine blikken perziken
1 zakje poeder voor banketbakkersroom
1 ei losgeklopt
poedersuiker
bakpapier

Laat de bladerdeeg plakjes ontdooien. Bakplaat bekleden met bakpapier.
Maak van de deegplakjes kleine bakjes door de randen ongeveer 2,5 cm dubbel te vouwen. Het deeg bestrijken met het losgeklopte ei.

Perziken afgieten en vocht opvangen, van dit vocht gebruik je 200 ml. Doe dit samen met 200 ml water in  een maatkan bij het poeder voor bankerbakkersroom.

Met de garde stevig kloppen tot een room. Gele room in de bladerdeegbakjes scheppen. Vervolgens de gele room gladsstrijken. In elk bladerdeeg bakje met room leg je met de bolle kant naar boven 1 halve perzik.
De oven voorverwarmen op 200 graden. In het midden van de oven de gebakjes in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar bakken. Warm ,lauwwarm of koud serveren. Voor opdienen rondom de perzik royaal bestuiven met poedersuiker.

groetjes afri :smile:
*

africanqueen

bewerk
Re: Recepten van Baaswaterval.nl
« Reactie #6 Gepost op: 15 september 2008, 04:36 »
Geklutst ei met drank,

1ei
1 lepel suiker
een beetje cognac.

Het ei dik schuimig klutsen met de suiker. Al roerende cognac toevoegen.


groetjes afri :smile:



*

saneke

bewerk
Re: Recepten van Baaswaterval.nl
« Reactie #7 Gepost op: 15 september 2008, 19:12 »
Hoi Afri,

Weet je ook zoentjes te maken. Dit wordt alleen van eiwit gemaakt.

Ben benieuwt, wil het graag proberen.

Saneke

bewerk
Re: Recepten van Baaswaterval.nl
« Reactie #8 Gepost op: 14 oktober 2008, 01:37 »
Gekruide ketjap

benodigheden . 
1pond sjalotjes 
1bolletje knoflook
3stukjesgember
3stukjes laos   
5stukjes gedroogde kontjoor         
2kg bruine riet suiker       
2flessen kikoman soja saus
2 bosjes lente ui           
1onsversgemalen zwarte peper     
in dien pepere smaak gewenst 4 pepers toevoegen .al de ingredienten blenderen ,in een grote pot zetten en op een zacht vuurtje stroperig koken . hiermee kun je vlees inleggen :fun_025: :fun_018:
« Laatst bewerkt op: 29 oktober 2008, 10:13 door Geheim »
om wijs te zijn hoeft u niet veel te weten.
wees niet bang om langzaam te vorderen,
vrees alleen tegenstand. karakter zonder kennis brengt vaker succes dan kennis zonder karakter.
een gulle lach brengt zonneschijn in huis.
bewerk
Re: Recepten van Baaswaterval.nl
« Reactie #9 Gepost op: 14 oktober 2008, 01:47 »
pasta met kip en rode pesto

benodigheden   
gekookte pasta 
kippen gehakt 
rode pesto   
lente ui
permezaanse kaas
pijnboompitten 
bereidings wijze           
kook de pasta beetgaar en giet het af zet een beetje olijf olie voor zodat hij niet plakt .   
hak je lente ui fijn en zet apart 
bak je kipgehakt rul met wat knoflook en wat sjalottjes .als het gaar is de rode pesto toevoegen .dit alles roeren daarna de pasta toevoegen .dit alles goed mengen .het krijgt zo,n mooie oranje kleur de pijnboompitten toevoegen .en op het laatst de lente ui .als je het op de borden gaat opdienen wat permezaanse kaas over strooien .heerlijk.
« Laatst bewerkt op: 29 oktober 2008, 10:14 door Geheim »
*

africanqueen

bewerk
Re: Recepten van Baaswaterval.nl
« Reactie #10 Gepost op: 14 oktober 2008, 02:04 »
Odi kruyara,

Hmm njam njam njam. Ik zal zeker 1 van je recepten uitproberen.
ziet er lekker uit.

Ga zo door.

afri

*

saneke

bewerk
Re: Recepten van Baaswaterval.nl
« Reactie #11 Gepost op: 14 oktober 2008, 12:32 »
Hallo Afri,

Weet je ook zoentjes/schuimpjes te maken?

Saneke
*

africanqueen

bewerk
Re: Recepten van Baaswaterval.nl
« Reactie #12 Gepost op: 14 oktober 2008, 17:17 »


Hi Saneke,

Soentjis,

3 eiwitten, 20 gr suiker, citroenrasp,

De eiwitten stijf kloppen met citroenrasp. De suiker bij gedeelten toevoegen en zolang kloppen tot dat al het suiker is opgelost.
De massa moet zo stijf zijn, dat ze niet van de lepel afloopt. Een bakblik bekleden met vetvrij papier. Hierop met behulp van 2 lepels of koekspuit bergjes vormen. Deze bestrooien met suikermuisjes(niet verplicht). In een warme oven laten uitdrogen. zodra de Soentjis voldoende droog zijn, laten ze vanzelf van het papier los

tip; als je gekleurde Soentjis/schuimpjes wil, kun je een heel klein beetje gekleurde essence toe voegen.


afri

*

saneke

bewerk
Re: Recepten van Baaswaterval.nl
« Reactie #13 Gepost op: 15 oktober 2008, 14:57 »
Hoi Afrietje,
 

Soentjis,  :na: daarom reageerde je in het begin niet.,  :na:

Ik vind het heel lekker, dus ook dit moet ik nog eens gaan proberen.
vandaag nog, dus vanavond hoor je me.

Odi Saneke
bewerk
Re: Recepten van Baaswaterval.nl
« Reactie #14 Gepost op: 19 oktober 2008, 15:21 »
Thaise kip

ingredienten.kippetjes  1kg
knofllook.
gember 
sjalotje 2
1bosje koriander 
gember siroop
rode thaise curry 
wat zeezout
citroengras
1 blikcocos melk van het merk kara.
bereidings wijze
je kip schoonwassen met citroen of azijn .goed laten uitlekken
daarna de ingredienten fijn malen met keuken machine of vijzel dit papje over de kip gieten .
laat het een dagje of 4 uurtjes trekken .daarna ff bakken in een pan .als hij halfgaar is moet je dit verder in de oven garen met de rest van het papje .groeten dat echt lekker bij is is spercie bonen ff op bakken .wat rijst of bulgur koken wat baka bana.zuur goed heerlijk hoor.hoor  smakelijk
« Laatst bewerkt op: 29 oktober 2008, 10:16 door Geheim »

Gerelateerde onderwerpen