Wat voor kruiden gebruik je bij het bereiden van je avond eten. in Luchtig | Phone Talk
maak hier een luku afspraak
Header Praktijk Baaswaterval

Wat voor kruiden gebruik je bij het bereiden van je avond eten.

  • 16 reactie(s)
  • 8257 x bekeken
  • 16 reactie(s) 8257 x bekeken
Gast

saneke

bewerk
Wat voor kruiden gebruik je bij het bereiden van je avond eten.
« Gepost op: 08 september 2008, 00:44 »
Vandaag hebben wij bami met kip gegeten. Zuur en peper, lekker jonge.

Bami ( ik gebruik spagettie, hangt ervan af welke je gebruikt ). ongeveer 5 a 8 min. laten koken.
Als je zeker wilt weten als die gaar is, pak een strengetje, breek het door midden. als het niet meer wit is, met koudwater wassen.

doe er wat olie bij zodat het niet aan elkaar gaat plakken. Voor het gemak mix ik het gelijk met ketjap, zw. peper en wat aromat.
maakt het bakken heel makkelijk. Bak je uitjes, prei en geraspte gember, doe de bami erbij en goed mixen. proef als het op smaak is en anders doe je nog wat specerijen erbij om de bami op smaak te krijgen. Strooi wat fijn gesneden selderie erop en weer mixen. Gebakken ei fijn snijden en er boven op strooien.

kip met aromat, ketjap en een beetje suiker laten intrekken en daarna bakken tot een mooie goud bruine kleur. 
maak een lekker sausje van gebakken uitjes en prei, als ze licht bruin gebakken zijn doe je de knoflook erbij, niet bruin bakken, gember en pikante ketjap erbij doe, roeren, doe er een half kopje water bij en laat het ongeveer 5 min sudderen op een normaal vuurtje. doe daarna de verse selderie erbij, als het goed op smaak is mag je je vlees in de saus doen. Laat dit op een laag pitje voor ongeveer een kwartier koken. Kijk als het vlees maals genoeg is. anders nog even laten koken.

komkommer in plakjes snijden, kan met of zonder schil. 4 dopjes azijn, 2 flinke lepels suiker en 2 mespuntjes zout. deksel op de bak en flink schudden. kijk als de suiker goed is opgelost, anders moet je blijven schudden tot het opgelost is. proef als het naar jouw smaak is, lekker zuur of zuur /zoet. ik vind het lekker als het zuur is.

de peper blenderen, niet fijn, niet te grof, doe er wat azijn, zout, suiker en 4 of 5 grootte lepels water.  5 a 10 min laten staan en je hebt lekkere peper op azijn.


Je mag het eten opdienen. Ik heb smakelijk gegeten.

Laat je weten hoe jij jouw bami bereid? Ben benieuwt.

Saneke








*

Offline Alinga

  • *****
  • 741
  • Tang du bung yu sa kiesi litie wan dey
    • Bekijk profiel
bewerk
Re: Wat voor kruiden gebruik je bij het bereiden van je avond eten.
« Reactie #1 Gepost op: 08 september 2008, 19:31 »
Hoi Saneke

Ik gebruik de spagettini van Apie Excellent lekker dun.
Kook eerst water en daarna doe ik zout en een beetje olie.
Doe dan mijn spagettie erin en 5 a 8 min laten koken.

In mijn spagettie doe ik knoflook, ketjap , aromat, ajinomoto.
Soms doe ik een beetje kentjoer en laos poeder erbij.

Maak olie heet in een wok en gooi dan mijn bamie erin lekker
omscheppen en op een laag vuurtje warm laten blijven

In mijn kip doe ik alleen chinese poeder, aromat, knoflook , suiker, ketjap
en die laat ik bruin bakken en daarna een beetje water en laten sudderen.

Zo maak in mijn komkommer maar met schil.(suiker,azijn,zout)

Sambel: 4 grote tomaten en 5 st peper in een pan met water aan de kook brengen
              Na 10 minuten giet je het water eruit.
              Vel van de tomaten en pitjes weghalen.
               Prak peper en tomaten doe een beetje olie, 2 eetlepels suiker,aromat,laos,
               knoflook, ketjap en aan de kook brengen

Smakelijk eten

Gr alinga
                   








Gast

saneke

bewerk
Re: Wat voor kruiden gebruik je bij het bereiden van je avond eten.
« Reactie #2 Gepost op: 08 september 2008, 19:53 »
Hoi Alinga,

Heb je vanavond ook bami gegeten, lekker. Ik kan het ook bijna elke dag eten. Vooral als het heel dun is, jah.
Gebruik niet alle specerijen. Ajinomoto, chinese poeder en  tomaat niet. Heel weinig knoflook.

laos of gember doe ik erbij, niet de poeder.

En je sambel lijkt me ook lekker, alleen mi no e njang tomatie.

Saneke.
« Laatst bewerkt op: 10 september 2008, 03:53 door saneke »
Gast

saneke

bewerk
Re: Wat voor kruiden gebruik je bij het bereiden van je avond eten.
« Reactie #3 Gepost op: 08 september 2008, 20:06 »
Vandaag heb ik gegeten aardappel, vis en spinazie.

Aardappel kook ik met wat zout naar smaak.

Spinazie met roomboter, aromat en een klein beetje zw. peper op een zacht vuurtje
laten sudderen tot het zacht is. Heerlijk vind ik dat.

Vis bakken in hete olie met wat zout en zw. peper.
Als het droog gebakken is leg ik het nog in een sausje met het deksel erop.

Mijn sausje: prei, bosuitjes en een teentje knoflook in hete olie mixen.
Doe er wat chilli saus bij en een paar druppels citroen voor de smaak.
Wat water en daarna op een zacht vuurtje laten sudderen met aromat, gember en zw.peper.
Na 5 min kun je voor de geur een peper in doen. Munuutje laten meekoken. Vuur uit, vis in de pan, deksel erop.
Na 5 a 10 min kun je net als ik smakelijk gaan eten.

Doe jij het op de zelfde manier?
*

Offline Alinga

  • *****
  • 741
  • Tang du bung yu sa kiesi litie wan dey
    • Bekijk profiel
bewerk
Re: Wat voor kruiden gebruik je bij het bereiden van je avond eten.
« Reactie #4 Gepost op: 09 september 2008, 09:34 »
Hoi Alinga,

Heb je vanavond ook bami gegeten, lekker. Ik kan het ook bijna elke dag eten. Vooral als het heel dus is, jah.
Gebruik niet alle specerijen. Ajinomoto, chinese poeder en  tomaat niet. Heel weinig knoflook.

laos of gember doe ik erbij, niet de poeder.

En je sambel lijkt me ook lekker, alleen mi no e njang tomatie.

Saneke.

Hoi Saneke

Ik eet ook geen tomaat en peper.
Ik maak het omdat mijn nichtje bij mij komt logeren en ze houdt van die sambel
Ik doe het in de koelkast en blijft maanden goed

Hou ook van bami , moet het wel 1 keer in de week eten.
En 2 porties hoor

Gr alinga
Gast

saneke

bewerk
Re: Wat voor kruiden gebruik je bij het bereiden van je avond eten.
« Reactie #5 Gepost op: 10 september 2008, 03:56 »
Hoi Alinga,

Hou ook van bami , moet het wel 1 keer in de week eten.
En 2 porties hoor.

 :mdr: denk aan je lijn hor.  :na:

Ik vind het ook heel lekker. een van mijn favoriete gerechten.
als ik bami eet denk ik niet aan lijn. :money:

Saneke
Gast

saneke

bewerk
Re: Wat voor kruiden gebruik je bij het bereiden van je avond eten.
« Reactie #6 Gepost op: 10 september 2008, 18:55 »
Gevulde sopropo met kipgehakt

Sopropo uitlepelen. Als het goed uitgelepeld is leg je de sopropo in gekookt water met azijn en zout. laat het 10 a 15 min zo staan in het water.

In de tussen tijd ga je je kipgehakt, inleggen met je gemaken prei, bosuitjes zw. peper, aromat en 2 sneetjes brood. Samen kneden met 2 of 3 geklutste eieren. 

De sopropo haal je uit het azijn water en vul het met de gehak mix. Bakken in olie en zorg ervoor dat ze niet zwart worden. moet een mooie licht bruine kleur krijgen. Leg ze daarna in een sausje.

Mijn saus wordt van prei, bosuitjes een stukje gember en wat selderie gemaakt. ik doe er ook wat aromat en zw. peper naar smaak bij. Chillisaus en als de saus gaat koken, leg je de stukjes sopropo erin. Na 5 a 10 tot 15 min maak je het vuur uit en laat pan  met de deksel erop nog eens 10 min staan.

De banaan kook je zeker 45 min. doe er wat olie bij en ik verzeker je dat je lekkere zacht gekookte banaan zult eten.

Eet smakelijk,

Saneke
« Laatst bewerkt op: 10 september 2008, 18:59 door saneke »


Gast

saneke

bewerk
Re: Wat voor kruiden gebruik je bij het bereiden van je avond eten.
« Reactie #7 Gepost op: 11 september 2008, 13:29 »
Vandaag ga ik wokken. Mijn allerliefste moeder is jarig en dat vieren we dus bij de chinees.

Odi Odi.

Saneke

*

Offline Alinga

  • *****
  • 741
  • Tang du bung yu sa kiesi litie wan dey
    • Bekijk profiel
bewerk
Re: Wat voor kruiden gebruik je bij het bereiden van je avond eten.
« Reactie #8 Gepost op: 11 september 2008, 14:22 »
Vandaag eten wij kip en kouseband(zijgroente)

Hoisin sauce,klein beetje ketjap, suiker,aromat, knoflook doe ik bij de kip
Heb ik sedert gisteren avond gedaan.
Kip doe ik in de oven .

Kouseband gooi ik een pan met hete olie en doe er aromat en ajinomoto bij.

Smakelijk eten
Gast

saneke

bewerk
Re: Wat voor kruiden gebruik je bij het bereiden van je avond eten.
« Reactie #9 Gepost op: 13 september 2008, 08:12 »
Het wordt vandaag een aardappelschotel met Kip alweer.

Neem voor het gemak aardappelschijfjes. Leg deze op de beboterde bodem van je bak. De fijn gesneden kip is vooraf gebakken in wat boter met prei. aromat en zw.peper naar smaak. leg van de kip een laag op de aardappelschijfjes. Herhaal dit 2 a 3 keer en laat de laatste de aardappelschijfjes zijn. Strooi wat geraspte kaas er bovenop en enkele kleine stukjes boter. Schuif de bak in je voorverwarmde oven en laat het voor ongeveer 25 min op een laag pitje gaar worden. Als het en mooie goudbruine kleur heeft, is het klaar. Met een satestokje kun je ook kijken of die goed gaar is. ( prik in de aardappel )

Snij wat komkommer, een slaatje, zilveruitjes en stukjes augurken in een kom. Mix ze met wat mayonaise en zout naar smaak.

Eet smakelijk

Saneke
Gast

saneke

bewerk
Re: Wat voor kruiden gebruik je bij het bereiden van je avond eten.
« Reactie #10 Gepost op: 14 september 2008, 15:16 »
Mijn aardappel maak ik volgens de beschrijving van de verpakking. Het enige dat ik doe is i.p.v. water doe ik er alleen melk bij, aromat naar smaak en zw.peper. Vandaag gaat het in de oven dus, bakblik goed beboteren, aardappel puree erin, lekker klaar gemaakte kipgehakt als vulling en geraspte kaas en het andere deelaardappel puree erboven op doen. Met een vorkje kun je het mooi versieren. als zijgroente heb ik een slaatje, komkommer met mais.

Daarnaast een lekker glas koud water met veel ijs.

Eten jullie ook smakelijk.

Saneke
Gast

africanqueen

bewerk
Re: Wat voor kruiden gebruik je bij het bereiden van je avond eten.
« Reactie #11 Gepost op: 14 september 2008, 21:25 »

laos of gember doe ik erbij, niet de poeder.

hi San,

Voor  een snelle franse slag, gebruik ik wel de poeder.
je proeft het verschil wel hoor. tis niet zo krachtig.


groetjes afri :smile:
Gast

saneke

bewerk
Re: Wat voor kruiden gebruik je bij het bereiden van je avond eten.
« Reactie #12 Gepost op: 16 september 2008, 01:05 »
Hoi Afri,

Jah, ik hoor vele mensen dat zeggen, maar je moet nagaan, dat ik een heleboel niet mag. Dus om het toch een extra smaakje te geven, zorg ik dat ik het altijd in huis hebt. Maar ik keur het absoluut niet af.

Ik gebruik liever :fun_006: :fun_017: :fun_018: :fun_106: in plaats van poeder.

Odi, odiiiiii Saneke
Gast

saneke

bewerk
Re: Wat voor kruiden gebruik je bij het bereiden van je avond eten.
« Reactie #13 Gepost op: 17 september 2008, 13:35 »
Vandaag eten wij antroewa met gerookte kip.

Ik was en snij daarna mijn antroewa heeeeel fijn, vind dat het sneller zacht/gaar word.

Goed, de gerookte kip snij ik niet in al te kleine stukjes. Ik bak het vooraf in een beetje hete olie voor 3 a 4 min. Daarna doe ik mijn prei en bosuitjes erin, een heel klein stukje geraspte gember en ff laten sudderen met 4 a 5 eetlepels water.

Ik laat het dan ff sudderen tot dat ik merk dat mijn sausje gaat borrelen, doe de antroewa er bij en dan pas doe ik wat aromat, zw. peper en 2 of 3 lepels chilisaus voor de smaak erbij. Als het echt bitter is ook 2 of 3 lepeltjes suiker. Vandaag zet ik ook een beetje azijn, want a bita echte, het geheel mixen, af en toe draaien tot dat het lekker zacht gekookt is. Aan het eind van de rit leg ik er een hele peper in deksel op de pan, vuur uit en na 5 min kun je het eten serveren.

Komkommer vandaag rauw, niet op azijn dus.

Een lekker glaasje siroop en ik ga smakelijk eten.
Wat eten jullie vandaag?
Gast

saneke

bewerk
Re: Wat voor kruiden gebruik je bij het bereiden van je avond eten.
« Reactie #14 Gepost op: 30 september 2008, 15:27 »
Hoe maak ik mijn mix groenten/kip.

Spitskool, tauge, geraspte wortelen, paprika, schoon maken en wassen.

De kip in stukjes snijden en licht bruin bakken in een beetje olijfolie. doe er wat aromat, zw.peper en gestampte gember bij naar smaak. daarna doe je de goed gewassen en gesneden groenten erbij, 2 a 3 min mee laten koken/bakken. klaar.

Een gesneden komkommer en wat peper.

Ik ga zo smakelijk eten.

En hoe bereid jij je eten?

Saneke

Gerelateerde onderwerpen