Wist je dat.... in Luchtig | Phone Talk
maak hier een luku afspraak
Header Praktijk Baaswaterval

Wist je dat....

  • 141 reactie(s)
  • 66152 x bekeken
  • 141 reactie(s) 66152 x bekeken
*

Offline soulsister11

  • ******
  • 4203
  • The purpose of life is a life of purpose.
    • Bekijk profiel
bewerk
Re: Wist je dat....
« Reactie #30 Gepost op: 25 augustus 2013, 21:03 »
Wat gebeurt er met ons lichaam na het drinken van cola?


Glas-ColaHeb je je wel eens afgevraagd wat Coca cola eigenlijk is?

Na tien minuten…
Tien theelepels suiker in een glas cola veroorzaken een verwoestende aanslag op het organisme. De enige oorzaak waardoor er niet wordt gebraakt, is het fosforzuur dat de werking van de suiker verhindert.

Na twintig minuten…
Vindt er een verhoging van de insulinespiegel plaats. De lever zet de suiker om in vet.

Na veertig minuten…
De opname van cafeïne is voltooid. De pupillen van de ogen vergroten. De bloeddruk wordt verhoogd, omdat de lever meer suiker in de bloedstroom afvoert. De adenosine receptoren worden geblokkeerd, wat slaperigheid voorkomt.

Na 45 minuten…
Het lichaam verhoogt de aanmaak van het dopamine hormoon, wat het genotsgevoel in de hersenen stimuleert. Dit werkt op dezelfde manier als bij heroïne.

Na een uur…
Fosforzuren binden zich aan calcium, magnesium en zink in het maagdarmkanaal, wat de spijsvertering overbelast. Calcium wordt in hogere mate via de urine losgelaten.

Na meer dan een uur…
Het urineafdrijvende effect van cola komt nu in beeld. De calcium, magnesium en zink zijn verwijderd van het organisme, die onderdeel van de botten zijn, net als natrium. Op dit moment zijn we al prikkelbaar en ingehouden. De hoeveelheid aan water in de cola is al afgevoerd via de urine.

 
Wat zit er dan in cola?

Stel jezelf eens de vraag of je eigenlijk wel weet wat voor ‘chemische cocktail’ je in je keel giet. Het actieve ingrediënt van Coca Cola is orthofosforzuur. Vanwege diens hoge zuurheidsgraad moeten de  ‘stortbakken’ die hiervoor worden gebruikt worden voorzien met speciale reservoirs, die opgewassen zijn tegen dit sterk bijtende bestanddeel.

Laten we eens kijken naar de ‘anatomie’ van een van de meest geadverteerde producten van Coca Cola Co. Coca Cola Light zonder cafeïne. Dit drankje bevat koolzuurhoudend water, E150D, E952, E951, E338, E330, aroma’s en E211.

Koolzuurhoudend water, ofwel water met prik zet maagsecretie aan, het verhoogt de zuurgraad de maagsap en stimuleert winderigheid. Verder is het geen bronwater, maar gewoon gefilterd water.

E150D - een voedselkleurstof die vergaard wordt middels de verwerking van suiker bij gespecificeerde temperaturen, met of zonder de toevoeging van chemische stoffen. In het geval van Coca Cola wordt er gebruik gemaakt van ammoniumsulfaat.

E952 - natriumcyclamaat dient als vervanging van suiker. Het is een synthetisch chemische stof, heeft een zoete smaak die tweehonderd keer zoeter is dan suiker en wordt gebruikt als een kunstmatige zoetstof. In 1969 werd het verboden door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), omdat het -net als sacharine en aspartaam- kanker veroorzaakte in de urineblaas van ratten. In 1975 werd het verbod ook ingevoerd in Japan, Zuid-Korea en Singapore. In 1979 werden cyclamaten gerehabiliteerd door de World Health Organization (WHO) en werden erkend als een ‘veilige’ stof.

E950- acesulfaam-K (kaliumacesulfaam), tweehonderd keer zoeter dan suiker, bevat methyl ether en belemmert de werking van het cardiovasculaire systeem. Eveneens bevat het asparaginezuur, wat een ‘opwindend’ effect kan hebben op het zenuwstelsel en in de loop van de tijd tot verslaving kan leiden. Acesulfaam wordt slecht opgelost en wordt afgeraden voor gebruik door kinderen en zwangere vrouwen.

E951 - aspartaam is een suikervervanger voor diabetici die chemisch onstabiel is. Bij een verhoogde temperatuur wordt het afgebroken in methanol en fenylalanine. Methanol is erg gevaarlijk omdat vijf tot tien milliliter tot een vernietiging van de oogzenuw en tot onomkeerbare blindheid kan leiden. In warme frisdrank wordt aspartaam getransformeerd tot het kankerverwekkende formaldehyde. Voorgekomen gevallen van aspartaamvergiftiging zijn: bewusteloosheid, hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid, misselijkheid, hartkloppingen, gewichtstoename, angst, geheugenverlies, wazig zicht, flauwvallen, gewrichtspijn, depressie, onvruchtbaarheid, gehoorverlies, etc. Aspartaam kan tevens aanzetten tot de volgende ziektes:  hersentumoren,  Multiple Sclerose, epilepsie, ziekte van Graves, chronische vermoeidheid, Alzheimer, diabetes, zwakzinnigheid en tuberculose.

E338 - orthofosforzuur kan tot irritatie leiden van de huid en de ogen. Het wordt gebruikt voor de productie van fosforzurenzouten van ammoniak, natrium, calcium, aluminium en ook in organische synthese voor de productie van houtskool en filmtapes, de productie van vuurvaste materialen, keramiek, glas, mest, synthetische detergenten, medicijnen, metaalbewerking en voor de textiel en olie-industrie.  Orthofosforzuur in voeding wordt gebruikt voor de productie van koolzuurhoudend water en voor de bereiding van gebak.  Orthofosforzuur belemmert de opname van calcium en ijzer door het lichaam, wat tot zwakke botten en osteoporose kan leiden. Andere bijwerkingen zijn dorst en huiduitslag.

E330 - citroenzuur is wijdverspreid in de natuur en wordt gebruikt door de farmaceutische en voedselindustrie. Zouten van citroenzuur (citraten) worden in de voedselindustrie gebruikt als zuren, conserveermiddelen, stabilisatoren. In het medische veld wordt het gebruikt voor het conserveren van bloed.

Aroma’s - onbekende aromatische toevoegingen.

E211 - natriumbenzoaat wordt gebruikt als antibacterieel en antischimmel in de productie van sommige voedselproducten als jam, fruitsappen en fruityoghurt. Het wordt niet aangeraden aan astmapatiënten en mensen met een overgevoeligheid voor aspirine. Een onderzoek, dat geleid werd door Peter Piper bij de Britse Universiteit van Sheffield, toonde aan dat de samenstelling een opmerkelijke DNA-beschadiging veroorzaakt. Volgens Piper vernietigt natriumbenzoaat niet het DNA, maar wordt het gedeactiveerd. Dit kan leiden tot cirrose en degeneratieve ziektes als Parkinson.

 

 
Marketing

Het komt erop neer dat ‘het geheime recept’ van Coca Cola simpelweg een reclamespel is. Welk geheim zou er moeten zijn, als het bekend is dat dit een zwakke oplossing is van cocaïne met conserveermiddelen, kleurstoffen, stabilisatoren, etc. Dat wil zeggen dat dit een gelegaliseerde cocaïneverslaving is plus puur vergif. Cola light is nog erger, vanwege de suiker vervangende aspartaam, een puur neurotoxisch vergif.

 
Veelzijdig  middel

Veel distributeurs van Coca Cola in de Verenigde Staten gebruiken het drankje voor het schoonmaken van hun vrachtwagenmotoren.

Veel politieagenten in de Verenigde Staten gebruiken cola om na auto-ongelukken het bloed van de wegen af te spoelen.

Coca Cola is een geweldig middel om roestplekken van chroomoppervlakten van auto’s te verwijderen. Om corrosie van de accu van de auto te voorkomen kun je het spoelen met cola en de corrosie zal verdwijnen.

Om een roestige schroef los te krijgen, doop een doekje in cola en bind het aan de schroef voor een aantal minuten.

Om vlekken te verwijderen van kleding, giet je cola overheen, voeg er wasmiddel aan toe en start de wasmachine. Je zult versteld staan van het resultaat.

In India gebruiken sommige boeren cola in plaats van pesticiden voor ongediertebestrijding, omdat het goedkoper is en het bevredigende resultaten oplevert.

Al met al is Coca Cola een ontegenzeggelijk bruikbaar product. De conclusie is dat het moet worden gebruikt voor verschillende doeleinden, maar niet voor drinken!

(Vertaling: Elaine Kense)
I’ve learned that our background and circumstances may have influenced who we are, but we are responsible for who we become.


*

Offline soulsister11

  • ******
  • 4203
  • The purpose of life is a life of purpose.
    • Bekijk profiel
bewerk
Re: Wist je dat....
« Reactie #31 Gepost op: 31 augustus 2013, 15:48 »
Vergeet Viagra, er zijn tal van andere natuurlijke manieren om je seksleven op te krikken.

Zo blijkt uit recent onderzoek dat vitamine D het testeronniveau van mannen met 69 procent
verhoogt, waardoor ze meer zin in seks krijgen.

De Britse sexperte Susan Quilliam geeft nog 28 andere tips.

1. Ruik aan zijn oksels
Een studie uit 2007 toont aan dat de geur van een bestanddeel van mannelijk zweet je humeur en seksuele opwinding kan verbeteren, het activeert ook het brein van heteroseksuele vrouwen.

2. Sport
Intensieve lichaamsbeweging verbetert niet alleen de bloedtoevoer naar je geslachtsorganen maar het kan ook je humeur stimuleren en verhoogt de productie van het feelgood hormoon endorfine.

3. Chocolade
Chocolade bevat fenethylamine, een bestanddeeld dat je goedgezind maakt. Onze hersenen produceren dit ook als we verliefd worden.

4. Salade
Komkommer is één van de beste geuren om opwinding bij vrouwen te stimuleren, dat blijkt uit Amerikaans onderzoek.

5. Ontspannen
Te veel stress verhoogt de productie van het hormoon cortisol, waardoor het testosterongehalte keldert, dit heeft een negatieve invloed op je libido.

6. Noten en zaden
Pompoenzaden, samen met Braziliaanse noten en amandelen zijn een goede bron aan arginine, dit doet meer bloed naar de geslachtsorganen stromen.

7. Alcohol
Door de consumptie van alcohol voel je minder remmingen en stress, het geeft een boost aan de productie van testosteron, waardoor je meer gaat flirten. Te veel wijn echter, vermindert de seksdrift van mannen. Bij vrouwen is het omgekeerde waar, maar ze gaan er dan minder van genieten, blijkt uit recent onderzoek.

8. Gezonde voeding
Te veel onverzadigde vetten verstoppen je aders en voorkomen dat bloed naar de geslachtsstreek stroomt.

9. Look
Allicine, een stof in look, verbetert de bloedtoevoer naar het kruis.

10. Stoom
Uit onderzoek blijkt dat stoomcabines het bloed sneller doen stromen en het libido verhogen.

11. Borstvoeding
Geuren die geassocieerd worden met borstvoeding zijn een natuurlijk afrodisiacum wat de seksdrift van vrouwen verhoogt.

12. Avontuurlijk
Recent onderzoek toont aan dat uitdagende ervaringen met je partner zowel in als buiten de slaapkamer de productie van dopamine verhoogt, wat je meer zin in seks doet krijgen.

13. Curry
Groene Thaise curry en vooral kardemon bevatten bestanddelen die je seksdrift verhogen.

14. Oesters
Uit recent onderzoek blijkt dat oesters rijk zijn aan aminozuren die voor de productie van sekshormonen kunnen zorgen.

15. Vlees
Een proteïne in mager, rood vlees geeft een boost aan het niveau van dopamine en norepinefrine, twee chemische stoffen in de hersenen die de gevoeligheid tijdens seks verbeteren.

16. Havermoutpap
Havermout brengt de hormonen oestrogeen en testosteron in evenwicht, dit verhoogt de seksdrift en het seksuele uithoudingsvermogen.

17. Kalkoen
Kalkoen en andere magere vleessoorten die rijk zijn aan zink stimuleren de bloedstroom, wat goed is voor je libido.

18. Donuts
De geur van eten en niet het eten zelf brengt mannen in de juiste stemming, aldus neuroloog Alan Hirsch. De penis van mannen reageert het best op donuts, pizza, popcorn en aardbeien.

19. Voetbal
Voetbal spelen verhoogt bij mannen het niveau van tesosteron, zeker als ze winnen zullen ze meer zin in seks hebben.

20. Meloenen
Citrulline, een stof in meloenen, is een chemische stof die het lichaam helpt de bloedvaten te ontspannen. Dit heeft dus dezelfde werking als Viagra.


21. Vanille
Uit onderzoek blijkt dat mannen met een armband die de geur van vanilla heeft meer zin in seks hebben.

22. Acupunctuur
Een kwart van de vrouwen die acupunctuur ondergingen, toont meer interesse in seks. Velen voelen zich dan ook energieker.

23. Alcohol
Een week zonder alcohol kan je verlangen en prestaties verhogen.

24. Onthouding
Even niet vrijen, zal je nog meer naar seks doen verlangen.

26. Knuffelen en aanraken
Elke dag lichaamscontact hebben verhoogt je het niveau van oxytocine in je lichaam. Dit schept een betere band met je partner, maar je zult je ook meer ontspannen bij hem voelen.

27. Fantaseer meer
Vaak aan seks denken maakt dat je het ook meer nodig hebt. Vrouwen zullen dan ook vaker initiatief nemen.

28. Nadenken
Hoe minder je piekert, hoe meer zin in seks je hebt, dat is vooral bij vrouwen het geval. Daarom kan een massage als voorspel erg efficiënt zijn. (ep)

  http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/1063787/2010/02/05/28-natuurlijke-manieren-om-je-libido-een-boost-te-geven.dhtml

Gast

Christa

bewerk
Re: Wist je dat....
« Reactie #32 Gepost op: 01 september 2013, 22:29 »
verboden in amerika;

Ongetrouwde vrouwen die op zondag parachutespringen (florida)
Lelijke mensen die over straat lopen (san fransisco)
Een hap van een ander zijn hamburger nemen (oklahoma)
Apen in een badkuip laten slapen (arizona)
Meer dan 3 slokken van je biertje nemen terwijl je staat (texas)
In het openbaar in je zwemkleding zingen (florida)
ouders mogen hun kinderen niet beledigen (zweden)
Je mag niet iemand redden die verdrinkt, dan bemoei je je met zijn/haar lot (china)
verboden om met een vliegende schotel in een wijngaard te parkeren (frankrijk)
Verboden om slecht gekleed over een openbare weg te rijden, je kan je rijbewijs kwijtraken (athene)
Na 10 uur 's avonds niet meer staand plassen voor mannen (zwitserland)

Bizar  :arf:
Gast

Christa

bewerk
Re: Wist je dat....
« Reactie #33 Gepost op: 01 september 2013, 22:49 »
in abu dhabi staat een pinmachine die je goud geeft in ruil voor normaal geld!

in singapore is het verboden om naakt rond te lopen in je eigen huis.
Hoe willen ze dat controleren dan lekker alle gordijnen dicht en naakt rondhuppelen hoor
Zelfs in je eigen huis willen ze je de wet voorschrijven daar

In Alabama is het verboden in de ker een valse snor te dragen die tot lachen aanzet

In Arkansas mag een een man zijn vrouw slaan, maar maximaal 1x per maand
Omg. Achterlijk hoor. Zie het al voor me: "sorry schatje maar het is weer zover"  *patsss*

In Californië is het verboden een paard met opzet te laten struikelen

In Illinois is het verboden huisdieren een brandende sigaar aan te bieden
Wtf?

In Michigan is het verboden om een krokodil vast te binden aan een brandkraan

In Vermont mag je niet onder water fluiten

In Maine is het verboden als huurder je huisbaas te bijten
Schoppen mag wel?  :lol:
*

Offline Loverboy

  • ******
  • 6541
    • Bekijk profiel
bewerk
Re: Wist je dat....
« Reactie #34 Gepost op: 01 september 2013, 23:00 »
in abu dhabi staat een pinmachine die je goud geeft in ruil voor normaal geld!

in singapore is het verboden om naakt rond te lopen in je eigen huis.
Hoe willen ze dat controleren dan lekker alle gordijnen dicht en naakt rondhuppelen hoor
Zelfs in je eigen huis willen ze je de wet voorschrijven daar


In Alabama is het verboden in de ker een valse snor te dragen die tot lachen aanzet

In Arkansas mag een een man zijn vrouw slaan, maar maximaal 1x per maand
Omg. Achterlijk hoor. Zie het al voor me: "sorry schatje maar het is weer zover"  *patsss*

In Californië is het verboden een paard met opzet te laten struikelen

In Illinois is het verboden huisdieren een brandende sigaar aan te bieden
Wtf?

In Michigan is het verboden om een krokodil vast te binden aan een brandkraan

In Vermont mag je niet onder water fluiten

In Maine is het verboden als huurder je huisbaas te bijten
Schoppen mag wel?  :lol:

de overheid heeft verborgen camera in huizen geplaats en die ambtenaren die controleren van achter hun scherm gaan steeds na de toilet............ rara wat doen ze daar?
als ze maar geen camera in je huis zetten,,,,,,,die mannetjes bo swiet swiet ding ai...... :eyes:

 :lol:
maak me blij, maak me gelukkig  en ik zal je geven wat je wenst.mijn naam is Loverboy
Gast

Christa

bewerk
Re: Wist je dat....
« Reactie #35 Gepost op: 01 september 2013, 23:10 »
de overheid heeft verborgen camera in huizen geplaats en die ambtenaren die controleren van achter hun scherm gaan steeds na de toilet............ rara wat doen ze daar?
als ze maar geen camera in je huis zetten,,,,,,,die mannetjes bo swiet swiet ding ai...... :eyes:

 :lol:

Hahaha dus dat die trekken zich helemaal suf en daarna komen ze op je deur kloppen om een bon uit te schrijven
Stelletje viezerikken  :lol:
Gast

Christa

bewerk
Re: Wist je dat....
« Reactie #36 Gepost op: 01 september 2013, 23:51 »
Tegenwoordig wordt er veel te weinig gelachen. De media staan bol van serieuze en vervelende nieuwsberichten. Gelukkig is er niet veel nodig om mensen aan het lachen te krijgen. Daarom 20 grappige feiten en leuke en rare weetjes op een rij, want lachen is gezond. (Dat is trouwens een ook feit. Niet grappig en raar, maar wel waar!)

Op een gemiddelde werkdag komen onze handen indirect in aanraking met 15 pennissen.
Ohja gatverdamme zeg

Anatomisch gezien lijkt de mens het meest op een varken.

Haringen communiceren met elkaar door scheten te laten.
Grappig..

Als elke zaadlozing van een man een kind zou opleveren, dan zouden de meeste mannen gemiddeld meer dan 30.000 kids hebben.

In je hele leven produceer je gemiddeld 900 kmhaar.

Elke dag ademen we 1 liter menselijke scheten in.
Brrrr

Als je tongzoent wissel je gemiddeld 250 verschillende soorten bacteriën uit.
Ok dat is dus ook verleden tijd alleen nog kusjes zonder tong voortaan

De meeste mensen zijn jarig in augustus.

Een orgasme van een varken duurt 30 minuten
Bofkonten..

Je trekt muggen aan als je net een banaan gegeten hebt.

Per jaar eet je gemiddeld 14 insecten in je slaap.

Vrouwen zeggen op een dag 7000 woorden en mannen gemiddeld maar 2000.
Omdat wij alles 3x moeten herhalen  :yes:

Als een man zich niet zou scheren zou hij over 70 jaar een baard van 9 meter hebben.

Er is WIFI op de top van de Mount Everest.

Op een toetsenbord zitten meer bacteriën dan op een wc-bril.
Voortaan handschoentjes aandoen

Er is geen enkel gewoon, bestaand Nederlands woord dat rijmt op “twaalf”.

Rechtshandigen leven gemiddeld 9 jaar langer dan linkshandigen.

Het is niet mogelijk je eigen elleboog te likken.

De vagina van een potvis is zo groot als een deur. Dat is dus 2 meter (voor degenen die niet weten hoe groot een deur is).
Uhm mischien een idee voor die mocro met een kanon tussen zijn benen he beata :lol:

Het oudste recept van de wereld is het recept voor het maken van BIER!


*

Offline soulsister11

  • ******
  • 4203
  • The purpose of life is a life of purpose.
    • Bekijk profiel
bewerk
Re: Wist je dat....
« Reactie #37 Gepost op: 11 september 2013, 21:59 »
   



MIRACLE DRINK ... "KILLS CANCER CELLS"

This "MIRACLE DRINK" has been circulating for a long time. It is worth your while to take note. There is a celebrity Mr. Seto who swears by it. He wants to make it public to draw the attention of people who have cancers. This is a drink that can protect bad cells forming in your body or it will restrain its growth! Mr. Seto had lung cancer. He was recommended to take this drink by a famous Herbalist from China. He has taken this drink diligently for 3 months and now his health is restored thanks to this drink! It can't hurt to try!

It is simple.
You need one beet root, one carrot and one apple that combine together to make the JUICE!

Wash the above, cut with the skin on into pieces and put them into the juicer and immediately you drink the juice. You can add some lime or lemon for more refreshing taste.

This Miracle Drink will be effective for the following ailments:
1. Prevent cancer cells developing. Restrain cancer cells growing further.
2. Prevent liver, kidney and pancreas disease. (Reported to also cure ulcers.)
3. Strengthen the lungs, prevent heart attack and high blood pressure.
4. Strengthen the immune system .
5. Good for eyesight, eliminate red, tired eyes or dry eyes.
6. Help eliminate pain from physical training, muscle ache.
7. Detoxify, assist bowel movement, eliminate constipation. Therefore it will make skin healthy and look more radiant.
8. Improve bad breath due to indigestion, throat infection,
9. Great for preventing and killing acne problems.
10. Assist Hay Fever Sufferer from Hay Fever attack.

There should be no side effect, highly nutritious and easily absorbed. It's very effective if you need to lose weight. You will notice your immune system will be improved after a 2 week routine. Drink immediately from the juicer for best effect.

PLEASE SHARE TO YOUR FAMILY AND FRIENDS.

Gast

bosekondre

bewerk
Re: Wist je dat....
« Reactie #38 Gepost op: 10 november 2013, 17:44 »
Odi odi,

 Wist je dat Coca-Cola vroeger cocaïne bevatte? Coca-Cola is uitgevonden door de apotheker John Pemberton, die het drankje als een medicijn ontwikkelde tegen onder andere hoofdpijn en vermoeidheid.

Het idee om het drankje Coca-Cola te noemen komt van zijn zakenpartner Frank Robinson in 1885. De naam komt van de twee "medische" ingrediënten: een extract van cocabladeren en kolanoten.

Hoeveel cocaïne er in cola zat is niet duidelijk, maar dat het er inzat staat vast. Het was zelfs zo dat Frederick Allen vond dat het erin moest blijven, ondanks de hevige kritieken, om de naam Coca-Cola te beschermen.

Tegenwoordig zit er natuurlijk geen Cocaïne meer in.

    Bron : Het Knups Team
Gast

owru moesje

bewerk
Re: Wist je dat....
« Reactie #39 Gepost op: 12 november 2013, 15:00 »
Odi,

Wist je dat Coca-Cola oorspronkelijk groen was? Weinig extra informatie nodig, want het feitje zegt al genoeg. Vroeger toen de eerste cola werd gemaakt was deze nog groen van kleur. Coca-Cola is uitgevonden door de apotheker John Pemberton, die het drankje als een medicijn ontwikkelde tegen onder andere hoofdpijn en vermoeidheid.


Bron: Het Knups Team
*

Offline love-ly

  • so so lobi
  • ******
  • 8296
  • Just me
    • Bekijk profiel
bewerk
Re: Wist je dat....
« Reactie #40 Gepost op: 06 februari 2014, 20:17 »
Weet wat je eet



Love-ly :heart:
It's a Love-ly thing
*

Offline soulsister11

  • ******
  • 4203
  • The purpose of life is a life of purpose.
    • Bekijk profiel
bewerk
Re: Wist je dat....
« Reactie #42 Gepost op: 02 maart 2014, 14:32 »
Waarom is brood ongezond?

Omdat het tarwe van tegenwoordig sowieso niet meer is wat het was. Ten eerste is het zo dat de voedingswaarde van tarwe in de kiem en de zemel zit, maar die worden er juist uitgemalen en gezeefd. Het meellichaam van tarwe bestaat voor het grootste gedeelte uit gluten, en die blijven dus juist over. En als je dan weet dat er heel veel mensen zijn die een glutenintolerantie hebben en veel daarvan dit waarschijnlijk niet eens weten! Verder wordt tarwe ook nog eens vaak gekruist met andere gewassen omdat het dan veel sneller en goedkoper geoogst kan worden. Want dát is tenslotte de drijfveer voor heel veel voedselproducten: geld verdienen.

Je kunt dit natuurlijk betwijfelen en dat is ieders recht maar, volgens W. Davis is het bewezen, via zijn onderzoek onder 2000 van zijn patiënten, dat heel veel klachten als allergieën, darmproblemen, eczeem, en overgewicht verdwenen door het schrappen van tarwe/granen uit hun dieet. De patiënten werden gezonder, kregen veel meer energie en vielen bovendien wel tot 10 kg in korte tijd af. Bovendien, beweert hij, zorgt tarwe voor het snel stijgen van de bloedsuikerspiegel, het ontstaan van auto-immuunziekten, en nog meer…waaronder astmatische klachten, jeukende ogen, menstruatiestoornissen, bloedarmoede, hoofdpijn, migraine en glutenintolerantie.

Van brood wordt je dik
Dokter Davis is zeker niet de enige die beweert dat tarwe het best uit ons voedingspatroon geweerd zou moeten worden. Al maandenlang lees ik er artikelen over en wat de nadelen bij het eten van tarwe zijn. Dus, waarom is brood eigenlijk helemaal niet zo goed voor ons?

In brood zitten snelle koolhydraten die heel even voor een verzadigt gevoel zorgen maar even later weer juist het hongergevoel aanwakkeren. Je bloedsuikerspiegel gaat ervan schommelen waardoor je lichaam vet op gaat slaan en overgewicht kan ontstaan en ook wordt er een verband gelegd met het ontstaan van diabetes (waarschijnlijk juist door die bloedsuikerschommelingen). Het schijnt ook dat bruin brood geverfd wordt om het mooi bruin te maken en natuurlijk de E-nummers! Die je tegenwoordig bijna in alle producten tegenkomt.

Veel mensen worden erg moe na het eten van brood. Dit zou wel eens kunnen komen doordat, veel mensen het niet weten maar, zij overgevoelig zijn voor gluten of zelfs een glutenintolerantie ofwel de aandoening ‘Coeliaki’ hebben. Voor deze laatste groep is het eten van gluten gewoonweg ‘uit den Boze’


Wat nu dan? Geen brood meer eten?
Tja, dát is wat! En daarbij gaat het ook niet alleen maar om brood. Het gaat om tarwe, dus het gaat ook om pasta’s en crackers, muesli, beschuit en dergelijke. En dan ben je er nóg niet want tarwe zit ook nog eens verwerkt in vele andere producten als koekjes, chips, worst, sausjes en dergelijke. Wel is het zo dat je het voor de koolhydraten, eiwitten, vezels en vitaminen niet hoeft te doen want die kun je ook uit andere voedingsmiddelen halen. In de oertijd was er ook geen tarwe en aten de mensen ook alleen maar bessen, noten, wortels, kruiden en vlees. Maar, brood eten is zo bij iedereen ingeburgerd en het is je niet voor te stellen om géén brood te eten toch? Wat dan? Is er een alternatief?

Speltbrood
Een heel goed alternatief is speltbrood of zuurdesembrood. Sowieso is het voordeel van spelt dat het niet met chemische middelen kan worden bewerkt, en dat kan dus met tarwe wel. Spelt kan bijvoorbeeld niet tegen kunstmest want dan gaat het dood. Vandaar dat het altijd zuiver is. Waar je weer wél heel goed op moet letten is dat je er op let om 100% spelt te kopen. Want ‘spelt is niet altijd spelt’. Spelt wordt vaak vermengd met tarwe en dan als spelt verkocht omdat er maar een klein gedeelte echte spelt in hoeft te zitten om het al spelt te mogen noemen. Dus, goed opletten!
Bij spelt blijven de voedingsstoffen tijdens het maalproces totaal behouden. En dat is dus al gelijk een heel groot verschil met tarwe. Ten eerste kan het niet met bestrijdingsmiddelen vervuilt worden en ten tweede worden de voedingsstoffen er niet uit gemalen. Verder bevat spelt ook alle vitaminen, eiwitten, koolhydraten en vezels die ook in tarwe zitten. Maar…ook in spelt zitten nog steeds gluten.

Internet
*

Offline soulsister11

  • ******
  • 4203
  • The purpose of life is a life of purpose.
    • Bekijk profiel
bewerk
Re: Wist je dat....
« Reactie #43 Gepost op: 02 maart 2014, 14:39 »
Brood is niet gezond

Graan is een product van genetisch geknutsel en agribusiness’. Veel mensen krijgen onder andere lichte huiduitslag, een hoge bloedsuikerspiegel en onaantrekkelijke maaguitstulpingen. Of een 'broodbuik'.

 "Tarwe valt op de grond en moet zichzelf beschermen tegen (on)gedierte. Daarbij maakt het gebruik van een afweerstofje, waardoor muizen en andere dieren het laten liggen. Wij eten het op. Harstikke slecht voor ons. Brood is een sluipmoordenaar."


Volgens Wouter van Aalst is het aan te raden om een week zonder brood te leven. "Probeer het maar eens. Je zult zien dat je je minder slaperig voelt en een minder opgezette buik hebt. Ik kan het iedereen aanraden. Elke hoogleraar die het tegendeel beweert, is omgekocht door de enorme lobby van grote fabrikanten als Unilever. Van hen moeten we veel tarwe eten. Trap er niet in."

*

Offline love-ly

  • so so lobi
  • ******
  • 8296
  • Just me
    • Bekijk profiel
bewerk
Re: Wist je dat....
« Reactie #44 Gepost op: 02 maart 2014, 14:47 »
Soulsister,

Dank voor het plaatsen van je bericht :great: :great: :great:

Ik eet al 3 weken geen brood meer.. ik kan het simpelweg niet meer verdragen.
Ik begin mijn dag met een glas warm water met citroen en daarna vers fruit.

Mijn neefje werkt op de broodafdeling van een supermarkt en als je eens wist wat er met het brood gebeurd (zogenaamd vers brood)

Any way.. bedankt voor het plaatsen

Love-ly

Gerelateerde onderwerpen