Toon bijdragen - zara
maak hier een luku afspraak
Header Praktijk Baaswaterval

Toon bijdragen

* Berichten | Topics | Bijlagen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Berichten - zara

Pagina's: [1]
1
Winti | Algemene vragen / Re: REINCARNATIE!
« Gepost op: 02 februari 2015, 15:43 »
Odi DK,

Om op de concrete vraagstelling antwoord te geven

Odie, odie,

wie denkt dat hij terug komt in een volgend leven???
Zoja waarom en zonee waarom niet?

odie,
DK.


Ik denk niet dat IK terug kom in een volgend leven, stelliger nog, ik weet het wel bijna zeker.
Waarom niet, omdat ik ervan uit ga dat de mens(ik hou het even simpel bij de mens hoor, dat is al gecompliceerd genoeg) bestaat uit een 3 componenten.
1 ziel
2 geest
3 lichaam
Als de dood (van het stoffelijke) is ingetreden, splitst de ziel en de geest zich af van het aardse bestaan.
de drieeenheid worden weer 3 losse delen en deze komen niet meer bij elkaar.
En aangezien IK uit deze 3 delen besta in dit leven zal IK in deze hoedanigheid niet terugkeren in een volgend leven.
(lijkt me ook geen mooi aanzicht  :fun_021:)

Wat wel mijn stellige overtuiging is, is dat de niet zichtbare componenten wel een betekenisvolle plaats krijgen in het voortgaande leven op aarde. Maar niet in de setting waarin zij voorheen actief waren.

De ziel ( Kra ) zal na het overlijden terugkeren naar de oorsprong, vanwaar deze teruggeplaatst wordt in een nieuwe eenheid. ( een nieuwe mens bestaande uit de ziel, geest en lichaam) De ziel is hierbij wel leidend, deze geeft sturing aan de geest en de geest geeft dit door (of niet)  aan het lichaam ter uitvoering.

Deze ziel neemt hierbij in de nieuwe eenheid wel de ervaring en bepaalde eigenaardigheden mee. Dit is meestal merkbaar aan de situaties van:
 zaken die je weet omdat je het weet, maar niet weet waarom je het weet. Je weet maar hebt geen herinnering van een gebeurtenis waardoor je weet. De ziel heeft alleen de ervaring behouden waardoor je weet.

Het betreft dus geen herinneringen en kennis, deze is namelijk van de geest, maar de ervaringen en kenmerken ( alsook karakter) die zijn opgedaan in een vorig aards bestaan. Hierdoor zal de nieuwe eenheid met deze ziel mogelijk wel trekken vertonen van een overleden familielid.
Dit zou dan de eigenlijke vorm van reïncarnatie zijn.

De geest omvat de herinneringen van het aardse bestaan. Na het vergaan van het lichaam zijn er vele theorieën van het voortbestaan van de geest. Hierbij is het nemen van afscheid, de wijze van overlijden etc etc etc een belangrijke factor)
Maar we gaan even van de beste theorie uit om bij de vraagstelling te blijven :smile:
De geest (Kabra) gaat naar het dodenrijk, vanwaar het uiteindelijk informatie geeft, begeleiding bied aan zijn afstammelingen. Een Kabra kan echt NIET in iemand terugkeren, het kan een persoon nemen als medium om informatie kenbaar te maken. Nadat deze de informatie heeft gegeven zal het ook weer uit het lichaam vertrekken.
Een kabra kan eveneens dicht bij een persoon staan, en hier boodschappen aan doorgeven. Maar dit betekend niet dat de Kabra terug is gekomen in deze persoon.

De persoon die als medium is genomen heeft recht op zijn eigen aardse bestaan, met zijn eigen 3-eenheid.

een Lichaam om de Ziel en de Geest in te huisvesten
een Geest om te leren en fouten te maken
een Ziel om met de ervaringen van het geleerde verder te gaan naar een volgend aards bestaan met een nieuwe geest in een nieuw lichaam. En daar wederom verder te leren en dus te evolueren, enz enz enz enz.

 :heart: Zara

2
Winti | Algemene vragen / Re: Zwarte nagels wat zou dat kunnen zijn?
« Gepost op: 28 december 2014, 15:44 »
Odi,

Zover ik weet stamt het inderdaad af van een sedatie middel onder de nagel gezet wordt en daardoor ongemerkt in het drinken van iemand gezet kan worden. Ik weet niet of het spul ook zwart is, of dat de nagel zwart kleurt.
Meestal is het de pinknagel die hiervoor  gebruikt wordt.

Zara

3
Winti | Algemene vragen / Re: Ghana misie, presentatie op zo 14 dec 2014
« Gepost op: 28 december 2014, 15:39 »
Odi odi

Volgens mij was RM al weer beter. Ik ben ook benieuwd als iemand is geweest.

Zara

4
Winti | Algemene vragen / Ghana misie, presentatie op zo 14 dec 2014
« Gepost op: 11 december 2014, 03:29 »
Odi odi,

Net las ik via Facebook dat er door Basi R.M en andere een presentatie gegeven wordt ivm de Ghana misie. Aangezien het ook hier op CC nogal wat discussie heeft los gemaakt, wil ik de link naar de aankondiging met jullie delen.

De presentatie is in Su op zo 14 dec 2014, en de mogelijk is er tot het stellen van vragen. Helaas zal ik zelf niet aanwezig zijn, dus ben erg benieuwd naar de verhalen.

Zara


5
Winti | Algemene vragen / Re: Erven van een berewinti, mijn vraagtekens???
« Gepost op: 21 november 2014, 01:16 »
Odi geen kenner & getyours

Getyours, inderdaad de theorie die je aangeeft dat is degene die ik volg.
Nu zijn er in mijn omgeving die aangeven de ede te zijn van een berewinti.

Het feit dat de familie bijeen geroepen wordt vanwege een wasi voor een bere winti, waarbij de ede dus een 2de lijns manspersoon is, dus de zoon van mijn oom, terwijl het om een winti van mijn oma lijn is ( moeder van moeder)
Er zijn voldoende andere kandidaten aanwezig, dus het is niet dat dit de laatste mogelijkheid is voor deze berewinti, mocht dit al mogelijk zijn dat een berewinti als een losse winti overstapt.

Ik ( mij konfo lijkt het eerder) heb daar gevoelsmatig de neiging om te weigeren om te participeren. Ik heb daarover dromen gehad en heb deze ook aangegeven en dit werd vervolgens van tafel geswiept alsof ik onzin aan het praten was. Het gaat niet om de minste winti in dit geval, het zou gaan om een vodu die zich nog niet eerder geopenbaard had in deze en de vorige generatie.

Ik wil niet keihard zeggen dat het niet kan en dus impliceren dat er gelogen wordt over de bewering dat deze neef de ede is van een berewinti van oma, ik heb het in het midden gelaten en ervoor gekozen om aan te geven dat het voor mijn gevoel niet juist was en zeker de tijd nog niet rijp was om hier iets mee te doen. Verder dat ik hieraan vanwege mijn overtuiging niet deel kon nemen aan een wasi hieromtrent. ( iedereen zou nl een wasi nemen, maar dit terzijde). Daarbij heb ik overigens wel aangegeven dat ik ze alle kracht en wijsheid toewens. Maar een barst in de familie is helaas toch ontstaan en voor alle familie aangelegenheden is er voor mij geen uitnodiging meer gekomen.

Geen Kenner,
Dankje voor je reply, ik ben op de hoogte dat een winti en een kabra zelf zijn pad bepaald, het gaat in deze om de berewinti en dus wie tot dezelfde bere behoren. De theorie die je aanhaalt ken ik inderdaad, met uitzondering van de berewinti.
En zeker hoe mij konfo me terugroept en weerhoud hier aan deel te nemen, in mijn gevoel, doen, handelen en dromen. Wil ik op dit onderwerp meer inzicht krijgen van de personen die inzicht hebben ( jullie dus 😊)

Dus beide bedankt voor jullie reply, echter is het de omschrijving van de spagaat waar ik dus inzit😁

Lespekie odi,
Zara

6
Winti | Algemene vragen / Re: Erven van een berewinti, mijn vraagtekens???
« Gepost op: 20 november 2014, 01:54 »
Is er niemand die hier iets over kan vertellen?

7
Winti | Algemene vragen / Erven van een berewinti, mijn vraagtekens???
« Gepost op: 22 oktober 2014, 00:46 »
Odi odi

Ik post niet vaak maar lees en leer al geruime tijd met veel plezier op C.C mee. Aangezien ik al lange tijd met vraagtekens zit en hierover graag andere meningen en/of inzichten wil weten.

Waar vallen wij als kinderen onder: is het de berewinti van moeders of vaderskant of van beide kanten.
Ik kom hier namelijk op doordat we van onze bigisma's hebben geleerd te bidden naar beide kanten: den berewinti fu mama sé so srefi fu dada sé. En omdat er Regelmatig wordt beweerd dat er iemand de berewinti van vaderskant heeft geërfd. Maar kan dit eigenlijk wel?

Is het zo dat we onder beide vallen? Maar dan zouden we onder een willekeur van berewinti's en hun trefu's vallen, want mijn ouders komen ook uit twee ouders enz.. enz... Het aantal berewinti's  zou dan op een gegeven een onoverzichtelijk hoeveelheid zijn die je zou kunnen erven.

Is het zo dat we enkel onder de moeder lijn vallen?
Maar dan kan ik nooit een berewinti erven van mijn vaderskant. Daar zit dan ook direct het pijnpunt, want dat zou betekenen dat er door velen in de veronderstelling geleefd wordt de asi te zijn van een berewinti fu dada sé, maar dit dus niet kan.  Een zoon zou in dit geval enkel een berewinti van zijn moeder kunnen erven maar hierna niet kunnen doorgeven aan zijn eigen kinderen.

Graag jullie inzichten hierover. Zelf ik vind het namelijk behoorlijk pijnlijk als ik verhalen hoor betreft een berewinti fu dada sé, zeker als dit van dichtbij gebeurd. En je zelf de theorie van de moederlijn volgt, gevoelsmatig een gevoel hebt dat het niet kan, maar je tegelijkertijd de ander niet voor leugenaar wilt uitmaken.
 
Ik ben mij ervan bewust dat ik hiermee een stelling en mogelijk een hele overtuiging van onze bigisma's ter discussie stel.

Zara

8
Winti | Algemene vragen / Re:
« Gepost op: 21 augustus 2014, 02:14 »
In Rdam zuid, bv bij Malik op de Groene Hilledijk
In de stad op bijna iedere hoek van de kruiskade
In Noord bij een Surinaamse winkel, waarschijnlijk wel te vinden op de noordmolenstraat of benthuizenstraat.

9
Winti | Algemene vragen / Re: Geest voelt warm of koud aan
« Gepost op: 01 augustus 2014, 16:39 »
in een radio programma deed basi R.M.uit de doeken dat een yorka/kabra uit de neus praat
omdat er nog katoen in de neus gaten zit van de overledene en dat je kennis in huis  oet
hebben dit ongedaan te maken zodat die yorka normaal weer kan praten.

a/in hoeverre klopt dit allemaal?
⭐️Tja, ik heb mn bedenkingen. Maar ben niet alleswetend maar heb genoeg meegemaakt waarvan ikzelf het naar het land der sprookjes zou verwijzen ( en nu waarschijnlijk nog zou doen als ik het niet zelf had ondervonden)

Ik ga ervan uit dat het stoffelijk gwn vergaat als jij ( lees kra en jeje )het lichaam verlaat. In mijn idee is je lichaam niets meer dan je omhulsel en wat overblijft is de kra en jeje.
De jeje heeft de herinneringen en de kra is je levensadem.
De kra (ziel) en de jeje (geest) huizen in het lichaam, maar het lichaam is niets meer dan de vergankelijke materie en hiervan blijft niets over na de dood.

Alles dat na de dood met het lichaam gebeurd is buiten het bereik van de kra en jeje, aangezien deze het lichaam al verlaten hebben en hiervan niet de beleving (ervaring/gevoelsaspect) meer ondervinden.
Hiermee wil ik niet zeggen het proces na de dood niet belangrijk is. In tegendeel, maar dit is naar mijn logische beredenering het respect dat gegeven moet worden aan het huis dat de kra en de jeje al die tijd heeft gehouden. Hiervoor moet respect zijn. Ook moet het uiteindelijk goed gescheiden worden, dat de dood is ingetreden en er geen fantoom reacties ontstaan vanuit de jeje (inmiddels jorka) die in beleving zich moet losmaken van het aardse gevoel.

Dus mijn conclusie is dat het gaat om iemands lichaam die geen levensadem meer in zich heeft en watten in de neus heeft gekregen niets anders is dan een stoffelijk overschot met watten in zijn neus en hiervan geen beleving zal meekrijgen. Dus dat kan niet de reden zijn dat een jorka een nasale klank heeft.b/hoe praat dan een yorka van overledene die nooit terug gevonden is of op de zeebodem ligt
   en die geen katoen in de neusgaten heeft gekregen?

⭐️ in dat geval zal er niet meer uit komen dan blub blub 🐟 ( als bovenstaande bewering van Basi R.M. Klopt)

Hierbij komt wel een ander aspect om de hoek kijken, namelijk dat bij verdrinking de jeje wel herinneringen mee krijgt en dus beleving van de verdrinking. De reactie van een jorka in deze situatie kan naar mijn idee dus ook heel anders zijn. Maar misschien dat iemand daar iets over weet, de laatste herinneringen van de jeje en de gevolgen die dat heeft.volgens basi R.m. voelt een geest(is dit de yorka) van een overledene koud aan omdat het
lichaam op ijs gelegen heeft en een geest van een overledene die gecremeerd is voelt warm aan
dit komt door het vuur.

a/ hoe voelt een geest van iemand aan die in het bos verdwaalt en overleden is en nooit terug
gevonden is?
⭐️ hangt dat van de lokatie af, is het in de Amazone ☀️of in het dennenwoud in Noorwegen ❄️

b/klopt  dit werkelijk wat Basi R.m heeft beweerd en zoja wie heeft ervaring mee gehad?
⭐️ zie mijn bovenstaande conclusie.
Het gevoel dat een entiteit met zich meebrengt is vaak kou, dit vanwege de energie die het nodig heeft en zodoende de warmte trekt ( tenminste in de omgeving, op persoon weet ik het niet) het koud krijgen is de meeste voorkomende uiting.


Bovenstaande is mijn mening en opvatting, een combinatie van logica, mening en eigen ondervinding. Dus ik zet het niet als een vast staand feit, en ben ook wel benieuwd naar andere inzichten.

❤️Zara

10
Winti | Algemene vragen / Re:
« Gepost op: 23 juli 2014, 19:45 »
Ik zou het niet weten Avalon.
Dan zou ik gaan gissen.
Mss is het wel niets. Niet alles wat blinkt is goud en zo ook niet alles wat gebeurd heeft een diepere betekenis.

:heart: Zara

11
Odi Avalon,

Ik ben een grote voorstander van kritisch en realistisch nadenken. Dus vanuit de situatie die je  hebt gegeven zou ik eerst de volgende zaken willen uitsluiten en/of antwoord op willen hebben.

Griep en/of diaree krijg je ook plotseling, zo ook een hartinfarct, beroerte. Zonder aanwijzing ben je ineens erg ziek.
Dus wat zou dit geval anders maken dan een griep.

Als je van een encounter met een Leba ( of andere winti) ziek gaat worden, dan zouden we allemaal zwak, ziek en misselijk zijn. In mijn optiek is de winti een constante aanwezigheid in ons midden, of dit nu wel of niet zichtbaar is. Ook zou na een prey of ieder ander event waar de winti zich openbaart iedereen spontaan ziek worden.

Ik ben wel van mening dat energie uit  je getrokken kan worden als er sterke energie in de buurt zijn, ikzelf kan dan een dag heel moe en beroerd zijn.


Als ik griep heb en ga naar de dokter dan gaat die griep een week duren.
Als ik griep heb en ga niet naar de dokter dan gaat die griep 7 dagen duren.
Wat ik wil zeggen is dat je niet voor alles direct een hulp van buiten hoeft in te schakelen.

Maar discussies zijn altijd leuk, je leert er van en geeft je inzicht.


Zara

12
Lieve Sunshine,

Ik denk dat een ieder die de tijd neemt om je vraag te lezen en een antwoord te geven, ook echt de intentie heeft om je helpen. Dat je niet het antwoord krijgt wat je wenst is soms een bittere pil. Maar de waarheid is nu eenmaal dat je je met de vraag om glad ijs begeeft. Wat je vraagt is niet niets.

Geduld is denk ik hier het belangrijkste, geef de situatie de tijd om te stabiliseren. Kom zelf tot rust en praat met jezelf ( dus jij en je achterban). Met de tijd zal ook het inzicht komen. Steeds minder vaak gaat de mens met zichzelf in gesprek, probeer zelf een oplossing te bewerkstelligen, heb vertrouwen is jezelf en dus ook in jou achterban.

Als het zo moet zijn dat jullie bij elkaar horen te zijn dan zal dat ook wel gebeuren, maar alles op zijn tijd. Probeer niets te forceren waarvoor de tijd nog niet rijp is.

Zorg eerst goed voor jezelf, maak jezelf sterk.
Recht je schouders en hou je hoofd omhoog.
Kijk om je heen en geniet van alles wat je hebt, wees dankbaar hiervoor.
Wees niet afgunstig van wat je niet hebt, wees trots dat je zonder kan.
Op deze manier zullen er deuren opengaan die je voorheen niet zag.

Zorg goed voor jezelf Sunshine
 
 :heart:Zara

13
Odi Avalon,

Concreet antwoord is: Er gebeurd niets.

Maar ik zal proberen je vraag vanuit een leek te bekijken en daarbij de volksangst en spookverhalen in gedachten houden.
In dat geval is het antwoord: Er gebeurd niets

Ik denk dat je verschillende zaken door elkaar aan het halen bent.
Een Leba is een winti, het is een belangrijke winti die de paden schoonmaakt, ze haalt de eventuele negatieven weg alvorens de winti gaan komen. Een Leba zie ik als een goede winti die met haar bezem het kwade wegveegt zodat het goede doorgang kan krijgen.

Waar je misschien wel bang voor kan zijn is een jorka, een nog niet overgegane geest.
Het verschil is dus dat een Leba een winti is en een jorka is een geest van een overleden persoon.

Dit is hoe ik het geleerd heb en ook doorgeef aan mijn kind, een Leba hoef je niet bang voor te zijn. Zo nu en dan een pai in de vorm van melasse op je erf. Heb respect voor de Leba, ze is een beschermer.

 :heart: zara

Pagina's: [1]