Burgemeester Amsterdam | - Baaswaterval.nl
Header Praktijk Baaswaterval

Burgemeester Amsterdam

  • 0 reactie(s)
  • 346 x bekeken
  • 0 reactie(s) 346 x bekeken
*

Vrouw Trude

bewerk
Burgemeester Amsterdam
« Gepost op: 30 september 2019, 23:30 »
Brandweercommandant: Halsema noemde negergrap binnen het korps ‘hilarisch’ ik las een artikel over de brandweer. Discriminerende collegas   je zal maar zwart zijn. En de burgemeester,  heb ik vroeger nog op gestemd . Dacht altijd dat ze ook nu zo zou blijven zoals ze vroeger was. Maar als burgemeester valt ze door de maand. Jammer.

Lees een stukje uit de ad   voor meer  op de ad

Schaap was juist aangesteld om een cultuur van uitsluiting en racisme binnen het brandweerkorps te bestrijden. Na het gesprek met Halsema voelde hij zich in de steek gelaten, vertelt hij in de reportage.

De bewuste grap werd gemaakt tegen Amsterdamse brandweerlieden met een kleurtje. Ze werden door hun blanke collega’s steevast Ger genoemd. Niet omdat ze zo heetten, maar omdat dan de woordgrap kon worden gemaakt: ‘Nee, Ger.’ Volgens Schaap herhaalde Halsema de negergrap schaterlachend in een gesprek met de brandweercommandant.

Burgemeester Halsema ontkent dat het zo gegaan is. ,,Burgemeester Halsema kent de grap en heeft de grap ook herhaald", meldt haar woordvoerster tegen deze site. ,,Het is namelijk een voorbeeld van humor die voor een grappenmaker misschien onschuldig lijkt, maar die tegelijk als bijzonder kwetsend kan worden ervaren door een ander. Het is een vorm van sluimerend racisme. Dat hebben grappenmakers niet altijd door. Dus juist dit soort voorbeelden helpt bij gesprekken over de bedrijfscultuur en racisme bij de brandweer.” 

Bron AD


Gerelateerde onderwerpen