Eindelijk bewijs: ook bacteriën dragen bij aan het ontstaan van kanker in Roddels | Konkru sma tori
maak hier een luku afspraak
Header Praktijk Baaswaterval

Eindelijk bewijs: ook bacteriën dragen bij aan het ontstaan van kanker

  • 0 reactie(s)
  • 1479 x bekeken
  • 0 reactie(s) 1479 x bekeken
Gast

Randie

sinds ding mang e soekoe oplossing tegen kanker, eindelijk een beetje resultaat, want als je die oorsprong weet te voorkomen dan kan je een vaccin tegen ontwikkelen. bid dat ze snel een medicijn tegen kanker vinden want elke dag sterven veel mensen aan kanker. iedereen kent wel iemand die door kanker is overleden. en kanker soorten zijn veel. te beginnen te melden jij als mens moet zo gezond mogelijk proberen te leven dan kan je veel zelf voorkomen.

Eindelijk bewijs: ook bacteriën dragen bij aan het ontstaan van kanker

Voor het eerst zijn er sterke aanwijzingen gevonden dat bacteriën bijdragen aan het ontstaan van kanker. Dat meldt de Volkskrant.

Hoogleraar immunologie Sjaak Neefjes van het Antoni van Leeuwenhoek ontdekte dat de salmonellabacterie die buiktyfus veroorzaakt, betrokken is bij het ontstaan van galblaaskanker. Zijn onderzoek wees ook uit dat de bekendere salmonellavariant, waardoor mensen voedselvergiftiging oplopen, bij muizen bijdraagt aan de vorming van darmtumoren.

Salmonellabacteriën dringen een menselijke cel binnen om te kunnen groeien, legt Neefjes uit. Ze gaan dan tientallen eiwitten produceren om te overleven. Twee van die eiwitten leveren ‘onbedoelde schade op’. Cellen die al twee specifieke genetische foutjes hebben opgelopen, veranderen daardoor in tumorcellen. Neefjes benadrukt dat de bacteriële infectie op zichzelf dus lang niet altijd tot kanker leidt, maar dat hij er wel aan kan bijdragen.

Volgens de hoogleraar zijn er al langer vermoedens dat bacteriën kanker kunnen veroorzaken. Zo krijgen mensen die ooit een maagzweer hebben opgelopen vaker maagkanker en lopen vrouwen na een infectie met chlamydia meer risico op baarmoederhalskanker. Hij denkt dat er veel meer bacteriën bijdragen aan het ontstaan van diverse soorten kanker.
bron msn.com






Gerelateerde onderwerpen