cultuur school in Winti | Algemene vragen
maak hier een luku afspraak
Header Praktijk Baaswaterval

cultuur school

  • 63 reactie(s)
  • 16229 x bekeken
  • 63 reactie(s) 16229 x bekeken
*

Offline getyours

  • ******
  • 2212
    • Bekijk profiel
    • Tamare Sma Sani
bewerk
Re: cultuur school
« Reactie #60 Gepost op: 09 oktober 2009, 21:09 »
Odi,


Een culture school gaat er niet komen.


Markeda ik deel je mening, maar ik geloof wel dat er een instituut zal komen misschien niet volgens het beeld dat we primair hebben maar het zal er komen. Waarom geloof ik dat het er zal moeten komen. De generatie waar toe ik behoor de"jonge dertigers" zijn zich nog enigszins bewust van wat Winti inhoud dan praat ik over een 30 % van deze jonge volwassenen.
De generaties na ons dus onze kinderen en hun kinderen.....ik houd me hart vast helemaal als ik ook al heb gezien wat het niveau van sommige van onze ouderen is met alle respect. Die generatie die komt daar zullen behoorlijke Jeje's tussen zitten die begeleiding nodig hebben maar als er niemand meer is hoe dan..? Hoe gaan we die Wintie religie hervormen tot het geen wat het was en moet zijn. Dit kan alleen als we de Du-mang/vrouw zover krijgen om mee te doen als zij dit niet willen dan ga ik me toch steeds meer afvragen of ze weten wat hun doel is en dan druk ik me voorzichtig uit. Maar ook , de kenners, de dichters, de historicus, de kenners van de natuur, de kenners van de cultuur. We zitten hier met zo'n 400.000 Surinamers in Nederland maar leven als wilt vreemden langs elkaar en als het even kan dan gunnen we het de Surinamers die opstaan om iets goeds te ondernemen onderuit te halen zie deze opmerking.

ai de hr.nijhorst is vaak op de zondag op de stan vaste radio maar ook hij weet niet veel hoor

Ik geloof dat jullie en dan heb ik het over de "ouderen" de generatie uit Suriname de verantwoordelijkheid hebben om ons dat wat jullie weten bij te brengen. Niks Baja mi no Sabi Jere. Ik spreek dan niet eens over de Wintie religie maar de Surinaamse Cultuur en alles wat er bij komt hier wordt Wintie ook bij maar het is niet het enige.

Hoe kan dat "we" ons wel kunnen uitsloven op een feest. Geld kunnen uitgeven aan de grootste onzin maar "te noto doro" baja da fa mo do mi no habi moni foe doe din sani disi.

Ik geloof in die verandering,  ik voel de verandering en suma wan tan stong af a tang
maar suma wan tiki a boto foe go baka foe go fini baka din roots foe onoe die roep ik op om een begin te maken dit op te gaan zetten.
Tide mi na kotokoi boi ma'anga leri kisi sabi mo tron Dompo.


Gast

waarom

bewerk
Re: cultuur school
« Reactie #61 Gepost op: 09 oktober 2009, 21:27 »
waarom zijn er mokees en geen winti tempels?

Gast

2waarom

bewerk
Re: cultuur school
« Reactie #62 Gepost op: 09 oktober 2009, 21:30 »
waarom zijn er zoveel mokees en geen 1 winti tempel? terwijl wij ach laat maar.
 
 
 
Gast

kostenkoper

bewerk
Re: cultuur school
« Reactie #63 Gepost op: 11 oktober 2009, 18:31 »
winti tempel,wat zou dat mooi zijn. na cinees hindoe islam enz tempel

Gerelateerde onderwerpen