De spirituele reis van de Vreedzame Krijger in Winti | Algemene vragen
maak hier een luku afspraak
Header Praktijk Baaswaterval

De spirituele reis van de Vreedzame Krijger

 • 192 reactie(s)
 • 53193 x bekeken
 • 192 reactie(s) 53193 x bekeken
*

Offline JAG

 • *****
 • 557
 • Leef het leven!
  • Bekijk profiel
bewerk
De spirituele reis van de Vreedzame Krijger
« Gepost op: 14 mei 2015, 11:41 »
"Je kunt een rivier niet duwen".

De titel is van een boek en een aanrader om te lezen voor de mensen die de roeping hebben. Met roeping bedoel ik het mediumschap. Uiteraard kan een ieder het lezen en diens voordeel mee doen.

Waarom deze topic?
Aangezien ik al mijn openbaringen op schrift moet zetten doe ik het in deze topic. Ik ben van het verbinden en delen en ik ga proberen op item niveau deze topic aan te houden maar alles gebasseerd vanuit het Hogere, het Goddelijke.
Ik ga nog persoonlijker delen maar ook ga ik datgene wat krom is, bekeken vanuit mijn bewustzijnsniveau en vanuit mijn openbaringen delen. Het zal dus niet zijn van horen zeggen, gezien of vanuit overtuigingen. Ook is het mijn insteek zonder oordeel en veroordeling te delen. Ik zal zoveel mogelijk vanuit het waarnemen delen. Oordeel zal ik niet altijd onderuit komen maar veroordeling moet wel lukken. Veroordeling past niet binnen spiritualiteit.

Spiritualiteit is elke dag weer leren, elke dag weer achter komen dat wij pas spiritueel zijn als wij alles verwerkt hebben, onze kinderjaren, onze tienerjaren, onze volwassen jaren. Als wij volwassen zijn dan zijn wij nog niet spiritueel want de lessen moeten wij nog leren, tegenwoordig toekomende tijd. Claimen dat wij er zijn is dus uit den boze.
Spiritualiteit is ook niet het 'denken'. Voelen staat met stip bovenaan. Voelen, proeven, ruiken, horen, zien maar niet denken. Je kan een boek lezen of een tekst horen of lezen maar als je het niet voelt dan ben je niet met spiritualiteit bezig maar met het denken.

Leentje buur

"Wees gewoon blij dat je door de illusie heen kan kijken..... dat je van onwetend "bewust wetend" ben geworden..... in feite behoefd het geen benaming...... er zijn al zoveel etiketten..... wees Mens.... en waardeer de ander als Mens...... zonder oordeel of etiket.... en geniet vooral wat het leven je brengt, want je BENT het Leven zelf, en bedenk vooral dat iedereen hier op Aarde wil Leven in Liefde...... "Ik zie God als de zuiverste Levensenergie die in ieder van ons, om ons heen en in alles aanwezig is."...... We zijn geboren uit deze Bron van Liefde, en we zijn hier weer naar op weg..... dat geldt voor een ieder van ons..... alleen we hebben, omdat we allen uniek zijn, allemaal een verschillend pad...... laten we respect hebben voor zowel ons eigen pad, als dat van een ander...... de wereld waarin we leven is complex genoeg, en niet iedereen heeft aansluiting op zijn/haar innerlijk kompas....... waarom het bij de een meer versluierd is dan bij de ander is voor ons mensen een raadsel, dat hoort bij het mysterie van het leven...... Hou van jezelf, respecteer jezelf....... dan hou je van het Leven in al z'n facetten..... Heb de verscheidenheid Lief....."

Elke Ziel gaat door de sluier der vergetelheid als die afdaalt maar feit is dat elke Ziel eerst aangeeft welke ervaring die nastreeft bij dat leven, dit noemt men de 'Zielendoel'. Ken de jouwe maar ook hier geldt, "Je kunt een rivier niet duwen".

Krakti

JAG
Mi no bin de, mi go na waka, di mi doro nomo Sriba dede!

Iedereen zei dat het onmogelijk was. Totdat er iemand langs kwam die dat
niet wist...


The world as we have created it is a process of our thinking. It cannot be changed without changing our thinking.
~ A. Einstein


*

Offline JAG

 • *****
 • 557
 • Leef het leven!
  • Bekijk profiel
bewerk
Re: De spirituele reis van de Vreedzame Krijger
« Reactie #1 Gepost op: 16 mei 2015, 19:02 »
Kunnen wij een ander redden of ontnemen wij de ander hun ervaring?

Ik werd van jongsaf aan al opgetrommeld als er stront aan de knikker was. Men had het dan over dat de persoon dood kon gaan en werd gebruik gemaakt van “mijn krachten”. Dit was al het geval bij mijn zusje en later naar de rest van broers en zussen. Bij familieleden werd ik ook opgetrommeld. Ik had tussen mijn 10e en 12e ook een schuldgevoel ontwikkeld omdat mijn vader en mijn broertje overleden waren en ik hun niet had gered of kunnen redden. Het mag geen geheim zijn dat ik mede door dit schuldgevoel ook een stoornis had ontwikkeld. Mijn stoornis werd ook nog verzwaard door het feit dat ik ook lange tijd gedacht heb dat ik geweldig was en de wereld op mijn tere schouders kon dragen omdat iedereen gebruik wilde maken van "mijn kracht". Deze stoornis heb ik vorig jaar kunnen tackelen en eindelijk een plek gegeven. Zonder de kanjers van de opleiding was het niet gelukt omdat simpelweg binnen het culturele geen ruimte is (althans nog niet) voor deze diepgang.

Waarom moest ik opgetrommeld worden? Ik stel nu de vragen omdat ik het gevoel heb dat het misschien toch niet zo had moeten lopen. Gedane zaken nemen geen keer en alle ervaringen zijn goed maar het mag mij niet weerhouden dieper te kijken in al het gebeurde. Alleen zo kom ik tot de kern. Ik kan mezelf wel geweldig gaan vinden omdat ik “nodig was en ben” maar is dat wel zo?
Kijk ik naar de uitwerking (het redden) dan is een ieder die mede door mij gered is nu een soort van vijand. Niet door mij als dusdanig bestempeld maar naar mij toe. Geen oh, ach, ze zijn ondankbaar gedachte nu oproepen hoor want ik ben dat stadium reeds lang voorbij. Ik drop dit hier omdat het onderdeel is van het bewust worden. Ik heb als jonge 20tiger nachten doorgetrokken omdat er een bakroe aanwezig was op iemand en al deze mensen hebben mij vroeg of laat de oorlog verklaard terwijl ik niets van hun eiste of wilde enb ook nooit wat gekregen op het vijandschap dan :whistle:.
Het is ook niet zo dat ik hieronder gebukt ga door het leven, niets van dien aard. Ik doorzie het gelukkig allemaal nu wel (ook mede door de kanjers van de opleiding) maar God voorop en diens hand Gran Pa en Heidi. Ik heb sterk de neiging om Heidi Gran Ma te gaan noemen btw.
Neem ik mijn oudste broer en mijn jongste zus als voorbeeld dan heb ik alles gedaan wat mijn moeder vroeg of conform dromen gehandeld. Ik heb geld noch moeite gespaard om datgene vanuit mijn hart te doen. Zowel mijn broer als mijn zus maar eerlijkheidshalve wist ik dat mijn moeder het allemaal moest doen maar zij wist mij goed te bewerken omdat zij weet dat ik een zwak voor haar heb en haar alles wilde geven. Dit ook omdat mijn broers en zussen mijn moeder achteraf bekritiseerden en mijn moeder veel om heeft moeten huilen (dit deed zij dan weer bij mij alleen).
Heb ik mijn broer en mijn zus gered of heb ik hun pad verstoord? Heb ik hun de ervaring ontnomen welke de Ziel nodig had? Mijn broer is het predikaat voetveeg niet voorbij gekomen. De dames die volgden hebben het niet anders gedaan. Mijn zusje had door het gebeuren tussen haar 4e en 7e ook een stoornis opgelopen en liep tijdens haar tienerjaren hier zwaar onder gebukt. Zij zocht verlossing en ging naar de Pinkstergemeente en is van de drup in de regen belandt. Waarom heeft hun leven geen wending gekregen of genomen en alsmaar verslechtert terwijl er aardig wat geld mee gemoeid was. Ik heb met geld gesmeten, alles bekostigd omdat ik geloofde dat ik hun moest redden.
De vraag in deze. Kunnen wij de ander redden? Zijn wij daartoe bevoegd? Moet de ander niet zichzelf redden? Hoe zit het met de Ziel en de Gids die met de Ziel afdaalt, hoe zit het met hun ervaring? Zou dit een van de redenen zijn dat de Ziel en deze Gids zwaar ondergesneeuwd zijn geraakt? Waarom zijn deze nooit bij betrokken geweest?
Ik was niet van plan om dit nu te posten maar het trekt al de hele dag en ik kan nu niet anders als het posten.
Ik ben benieuwd wat uit de bus komt, op termijn wel te verstaan. Het universum is verplicht mij hierop te antwoorden!
Ik ben blij met alle ervaringen tot nu toe in mijn leven, het heeft mij inzicht gegeven en verdieping en mij geleidt naar de hand Gods dus niet denken dat ik het aanval of iets in die geest. Het spirituele pad is eentje met vragen en antwoorden.

Het is niet bedoeld om och, ach, ah gossie op te roepen. Het is mijn pad en mijn vraag richting het universum.
Krakti

JAG

*

Offline JAG

 • *****
 • 557
 • Leef het leven!
  • Bekijk profiel
bewerk
Re: De spirituele reis van de Vreedzame Krijger
« Reactie #2 Gepost op: 18 mei 2015, 20:33 »
Angst

"Mijn verlangen naar zelfkennis is krachtiger dan mijn angst".

Krakti
JAG
*

Offline JAG

 • *****
 • 557
 • Leef het leven!
  • Bekijk profiel
bewerk
Re: De spirituele reis van de Vreedzame Krijger
« Reactie #3 Gepost op: 20 mei 2015, 20:19 »
Rituelen

Niemand ontkomt aan rituelen. Bij het ontwaken hebben wij rituelen. Rituelen zijn niet alleen Winti rituelen maar ook het tandenpoetsen kan een ritueel zijn of bvb eerst thee drinken voordat je de deur uitgaat. Wij kunnen heel gewichtig gaan doen en over de buitenkant praten maar het zou ons juist sieren en hogerop de ladder doen belanden als wij de zaken van de binnenkant uit zouden bekijken.

Het volgende heb ik mogen rechtbreien onder het toeziend oog van de Swelie/Gran Pa. Ik ben daar trots op dat ik het heb mogen doen omdat ik al van kindsaf weet, voel, hoor, zie en ruik dat wij in grote lijnen een karikatuur gemaakt hebben van wat ooit was. Er is geen wij en zij. Als er een wij en zij is dan heeft God mij gefopt met het openbaren van de kracht in Zwitserland. De Swelie is dan het spoor bijster om aan te geven wat in Zwitserland moet gebeuren en Laurent is geen genezer maar een kwakzalver. Niets van dien aard uiteraard want God kennen is inzien dat God oneindig is en waar de mens een obstakel ziet daar gaat een dier rustig verder.  Lees Krachtdier. Wie God ontkent ontkent zichzelf.

Het ritueel met mijn studie collega’s.
Kan je het goede geven en ontvangen?
Kom ik weer op de huisarts die een module mee heeft gedraaid. Zij was opzoek naar God en laat het zo zijn dat ik eindeloos over God kan praten en stralen tijdens het praten over God. Mijn rode draad de Kerk kan ik ook eindeloos over praten enne hey ook in de kerk zijn rituelen een vast recept.
Wij maakten onze kracht attribuut (voor de Ziel en diens Gids). Ik zocht een stok (ik heb genoeg stokken want ik vraag aan vrienden om overal ter wereld een stok voor mij mee te nemen als zij op vakantie zijn. Op gevoel gaat de stok mijn kamertje in of blijft beneden. Niets ten nadele van de mensen die het meenemen maar op gevoel doe ik dat. Google eens op “krachtstok, praatstok” en zie een stukje van het oude.
Ik zoek voor het ritueel mijn eigen stok. Ik vind een mooie, neem het mee, reinig het met wij-water, het is dan bijna een maand in mijn kamertje en elke keer als ik naar de stok kijk zie ik een slang omheen gekruld. Ik neem een stuk van mijn pangi van de Swelie/Gran Pa (speciale) en wat nog meer aangegeven wordt de dag van het ritueel. Van pimba tot pa-moni’s etc. Ik ben uren zoet en zing er lustig op los, roep de elementen aan en geef aan dat het mijn ding wordt, althans daar ging ik vanuit. Ik decoreer de stok en hij is zo wit als ik klaar ben en rijkelijk versiert. Het addertje. Een ieder moet diens attribuut weggeven aan een ander. Voor het begin van het ritueel gaan de kale attributen (nog niets mee gebeurd) rond in de groep en kan een ieder voelen wat het attribuut meegeeft.
Het moment is daar dat ik weg moet geven en het valt mij zwaar. Ja ook ik heb af en toe last van mijn ego (kennen wij mijn stoornis nog?). Ik heb het attribuut gemaakt voor mezelf en natuurlijk mijn Ziel en Zaligheid in gestopt en dan moet ik het weggeven. Ik geef een stukje van mezelf weg. Op dat moment spreekt God/Gran Pa/Heidi/Masker/Gebedstol en ik kan loslaten. Het is letterlijk een stuk van jezelf weggeven om de groep sterker te maken maar ook om iets wat goed krom is recht te zetten. Het is misschien te diepgaand en buiten de gebruikelijke rituelen maar probeer het vanuit het Wij-Gevoel te lezen. De huisarts kreeg mijn stok en hoe toepasselijk is het ook niet het teken van de artsen, het kruis met de slang eromheen? Mijn stok heb ik als kruis gemaakt (mijn diepe geloof in God) en de .......... die duidelijk de instructies gaf toen ik bezig was mijn krachtstok te manifesteren.
De huisarts heeft inmiddels God gevonden en haar zoontje die goed ziek was is opgeknapt. Ik mocht haar ook nog wat extra’s geven want je mag en gaat nu wel denken hey hij heeft iets speciaals weggeven wat ook zo is maar het is nog niet af en de huisarts heeft de taak om het te vervolmaken. De stok gaat zij haar toevoeging doen waardoor het nog krachtiger wordt, 2 werelden samen EENHEID. Dit gaat zij op het geschikte moment doen. Ja zo hoog is zij in het spirituele gebeuren en wie had het dan nog over wij en zij, man en vrouw? Wat nu recht gezet wordt gaat heel veel generaties mee, zeker 300 jaar en niemand die het in deze tijdspanne krom kan trekken. Zo werkt het universum, niet wij en zij maar EENHEID. De stok staat parmantig bij de huisarts in de woonkamer (dus niet uit het zicht) en zij genieten met volle teugen en vol overgave in Liefde van.

Ik heb het nu over het attribuut en ritueel maar dit is dieper dan louter over een ritueel hebben. Hier wordt iets rechtgezet en het wordt niet bij een bonu, du, kenner geplaatst maar iemand van ongekende hoogte ondanks dat deze persoon moeite had om God te vinden, vrouw is en ook nog blank. Dit is God! Zie God en je zult Weten.

Ik vraag mij nu af of zo’n ritueel wel bij ons zou lukken? Zou je het accepteren als een ander jou iets zou geven of zou jij een stukje van jezelf kunnen geven om het geheel weer in balans te krijgen? Of zal de welbekende angst wederom regeren?
Durf jij het Wij-Gevoel voorop te stellen boven jou ego of mag het niet om wie dan ook niet?

Dit alles valt te verifiëren bij God/Swelie/Heidi/Masker/Gebedstol (het masker uit Kameroen komt een aparte post over want deze zat aan een totem vol met Krachtdieren).

Oh ja vooruitlopend op wat komen gaat. Ik droom niet meer met mannen en vrouwen maar alleen energie en dieren. Alles verandert en als je spiritueel groeit dan verandert echt alles! Zijn wij hier klaar voor? Groei je mee?
Wie?
God!
Krakti en vol overgave in Liefde.

JAG
*

Offline JAG

 • *****
 • 557
 • Leef het leven!
  • Bekijk profiel
bewerk
Re: De spirituele reis van de Vreedzame Krijger
« Reactie #4 Gepost op: 22 mei 2015, 20:13 »
Het wordt een korte.
Een heftige studiedag en mijn kern kwaliteiten en allergieën onder de loep genomen. Als ik mezelf als spiritueel wil bestempelen dan ontkom ik niet aan het ontleden van mezelf. ik mag, later als ik groot ben, niet in de fout gaan door mezelf God te gaan wanen. Weet dat elk waanidee die wij hebben of ontwikkelen gedurende ons leven dat deze op een stoornis berust. Binnen onze cultuur is het niet een vanzelfsprekendheid of openheid dat wij over onze stoornissen praten, wij moffelen dat graag onder de noemer Winti weg of dat wij handelen conform onze Winti. Je stoornis is niet wie en wat je bent, dat ben je niet in essentie.

Morgen ochtend mag ik afreizen naar Zwitserland en mijn eigen gemaakte sjamanendrum gaat mee. Gran Pa/Swelie in mijn kielzog samen met Heidi en het universum van de nodige opschudding voorzien middels het trommelen :whistle:
Het gaat heftig worden en mijn lijst met kern kwaliteiten die mijn mede studiegenoten mij hebben meegegeven gaat mee. Ondanks het heftige zal ik alles accepteren zonder oordeel. Ik heb 2 dagen de tijd om los te gaan met mijn drum (Laurent is ook niet aanwezig en de overige gasten komen in de loop van volgende week aan). Ik heb het huis en het portaal helemaal voor mezelf en je wilt niet weten hoe graag ik naar uitkijk. Dat stukje Malta ga ik namelijk nog verder uitdiepen. Ik ga LOS. Release the Sjaman in ME!

Laurent wordt Zaterdag 30 Mei 50 jaar en wij gaan dat groots vieren. Hij is mijn spirituele broer en de broer die ik altijd gewild heb. Onvoorwaardelijke Liefde is wat hij mij geeft en wat ik hem geef. Wij mogen alles zijn wat wij willen zonder veroordeling van de ander. Je komt dit praktisch niet meer tegen onder de mensen ook niet de mensen die zichzelf vaak als kenner, meester of leider willen neerzetten. Een meester hoort eerst dienaar te zijn. Een meester is een volleerde leerling die vanuit het dienende zichzelf tot meester ontwaakt. Meester wordt je niet omdat je bijvoorbeeld een dialect beheerst of veel over rituelen weet, dat is niet het Meesterschap naar mijn bescheiden mening. Leren wij het ooit?
 
Ik ga lekker manifesteren en in flow met het universum.
Ik heb afstand genomen van mijn biologische familie maar ik zal ook voor hun trommelen en waar ik kan hun proberen te verlichten van de demonen. Ik kan hun pad niet belopen maar waar ik een handje kan helpen daar zal ik het ook doen maar ik trek de kar niet meer. Dit is een wereld van verschil. Zij stuiteren alle kanten op omdat ik definitief gekozen heb en afstand neem maar hey weerstand is mij niet vreemd. Ik kom het overal tegen, alles gebeurt met een reden en heeft een doel.
Ik accepteer alles en transformeer het naar mijn believen.

Een mooi Pinksterweekend allen en ik zal voor het geheel drummen, ik kan helaas niet anders en nog belangrijker "Ik wil niet anders".

Krakti
Jag
*

Offline JAG

 • *****
 • 557
 • Leef het leven!
  • Bekijk profiel
bewerk
Re: De spirituele reis van de Vreedzame Krijger
« Reactie #5 Gepost op: 24 mei 2015, 15:07 »
Loslaten vergt tijd.

Komen wij aan op Schiphol en mijn energie slaat helemaal om. Ik schiet in een soort van nog grotere liefde, mijn hart wordt ruimer. Ik focus op lief en laat het diens kant opstromen. Voor mij een teken dat het universum al goed bezig is met wat komen gaat. In Zwitserland en de trein van Genève naar Montreux. Wij komen in een coupe en ik zie een donkere man zitten. Wij maken oogcontact en ik moet om hem lachen want hij is zijn haar aan het stampen, je kent het wel wat donkere mannen doen om hun haar 'goed te zetten'.
Bij Lausanne aangekomen en er komen agenten in burger de trein binnen en wij moeten ons verplaatsen. De agenten hebben asielzoekers bij zich en die moeten allemaal bij elkaar zitten. Wij verhuizen binnen dezelfde coupe en ik zie een kerel zitten met een boek in zijn hand en ik zeg tegen lief “drop maar hier neer”. Ik ga tegenover deze blanke meneer zitten. Hij oogt stoer en zelfverzekerd. Een soort van Michelin mannetje, klein, kort en zwaar gespierd. Hij is in zijn werkkleding lijkt het wel. Werkbroek aan.
De trein rijdt en hij schiet vol, lezend in zijn boek. De tranen rollen over zijn wangen. Ik kijk lief aan en ik vind het zo mooi en de energie van deze meneer is aanstekelijk. Zonder schaamte zichzelf zijn en zich laten gaan. Ik besluit te verbinden maar vanuit de vraag aan zijn energie of het mag. Neen ik ben geen bemoeial, dit doen ik op gevoel en het gevoel gaf dit aan. Het is een liefdesverhaal, een onmogelijke welke hij leest en daar raakt hij verdrietig van. Zijn energie is zo mooi dat ik vanuit zijn energie het verhaal kan halen wat hij aan het lezen is. Wij blijven verbonden en hij legt op een gegeven moment het boek neer op de window tafel en hij zakt weg in een rustige maar diepe slaap. Hij is aan het visualiseren en ik ben nog verbaasder dat ik daarin mee kan. Wij komen aan in Aigle en moeten uitstappen en ik bedank zijn energie (hij slaapt nog) en wij stappen uit. Geweldige ervaring omdat ik de dag ervoor tijdens de studie zelf had gevisualiseerd en de rest in mee genomen. Ik heb Heidi gevisualiseerd en het portaal zodat zij het ook zien en weten waar ik mee bezig ben. De dag erna mocht ik het mooie ervaren van het visualiseren van een ander.
Vanuit het visualiseren kun je creëren. Je hoeft dus niet aan iets buiten jezelf om te creëren, je kunt het zelf maar het kost de nodige tijd/jaren om daar te komen. Het is niet iets wat je in een dag, maand of week kunt doen. Spiritualiteit is vertrouwen op je intuïtie en het is niet eendagswerk.

Aangekomen bij Heidi en ik wil trommelen. Lief is moe en gaat slapen en ik ga trommelen op mijn Sjamanen drum. Ik ga in de eetkamer zitten (beneden) en verbind en doe mijn ding. De energie is bizar en af en toe onprettig. Ik ga dieper en wil achterhalen wat er gaande is (het is intern in mij). Ik heb ondanks het besef dat het zo moet zijn blijkbaar nog moeite met het loslaten van mijn familie, er is een interne strijd gaande. Zo zie je maar weer alles heeft tijd nodig, elke beslissing moet hogerop en verder afgewikkeld worden. Ik trommel en ik erger mij groen en geel aan een energie links van mij. Het wilt mij angst aanwakkeren. Ik besluit een tandje hoger te trommelen en mijn affirmaties meer kracht bij te zetten door ze hardop uit te spreken. De koekoeksklok dendert van de muur en valt achter mij. Ik schrik niet omdat ik verwachtte dat de energie op de een of andere manier diens recht wilt doen gelden. Ik spreek uit dat intern iets gaande is en dat ook deze naar het licht moet. Mijn duistere kant MOET naar het licht. Alles wat ik in een ander ervaar is dat wat in mij speelt en gaande is geef ik aan. De aanval van mijn oudste broer de laatste dagen projecteer ik op mezelf en niet op mijn broer want als ik dat blijf doen dan gaat dit mij vergiftigen en dan ben ik weer bij af en dat wil ik koste wat voorkomen. Mijn broer zou zowaar gelijk kunnen krijgen a no so dan? Ik ben ontwaakt en vanuit mijn ontwaking moet ik dit gladstrijken.

Het lukt en ik schiet in een modus en ja hoor de energie links neemt een nog dominantere vorm aan en de koekoeksklok welke ik weer had opgehangen dendert nogmaals van de muur en ik laat een kreet en ik spreek uit dat ik vanuit Liefde wil en zal Leven en dat mijn duistere kant nu echt verleden tijd is. Ik moet aan de man in de trein denken en focus daar sterk op en de energie transformeert en mijn hart wordt wederom ruimer en groter. Tijdens deze transformatie zie, hoor en voel ik mezelf en wie ik in wezen ben. Een en al Liefde en dat wil ik ook zijn. Het is een uitdaging maar als ik op de passanten in mijn leven let en de lessen die zij mij brengen begrijp dan gaat het lukken. Ik heb verder getrommeld en uitgesproken wat ik wil en waar ik naartoe wil en mezelf op aangewezen dat het ook zal gebeuren. Ik kan creëren en manifesteren en besluit het mooie en liefdevolle te manifesteren en de kamer schiet vol liefelijke kinderlijke energie. Het leven is een lang leerproces, a no so dang?

Lief slaapt dan nog (ondanks de herrie die ik maakte) en ik ga alvast het eten voorbereiden. Ik zoek de olie en wat zien ik daar staan? Een djogo Parbo bier. Wellicht eentje van vorig jaar nog probeer ik mezelf wijs te maken en ik denk, 'badderen met de djogo achter op het land' en het geschiedde en ook deze bracht heel veel vreugde en liefde.
Liefde, Donkere man, Blanke man, Sjamanendrum, Djogo Parbo, God/GranPa/Heidi. Eenheid. Alles is een unieke expressie van dat ene.

Die nacht, ik slaap en ik voel een soort van afscheid. Ik hoor lief terug komen (toilet bezoek) en ik lig een kwartiertje wakker. Ik voel heel sterk een afscheid maar eentje van opluchting. Ik ga naar het toilet beneden en zie een deur open. Ik denk 'huh de voordeur is open, maar ik heb die zelf op slot gedaan'. Ik kijk goed uit mijn doffige ogen en ja hoor de voordeur staat wagenwijd open. Ik loop naar de deur doe die op slot en zeg, bezoek bedankt, het is mooi geweest. Ik loop naar de kamer, duik in bed en slaap mijn roes uit. Bye bye!
De toon is gezet, later meer. In 1 dag tijd is ALLES voorbij gekomen.

RELEASE THE DRAGON!!!!!!!

Krakti
JAG
*

Offline JAG

 • *****
 • 557
 • Leef het leven!
  • Bekijk profiel
bewerk
Re: De spirituele reis van de Vreedzame Krijger
« Reactie #6 Gepost op: 25 mei 2015, 20:23 »
Zoek de verschillen

Het trommelen is net alsof ik bij Blakkie ben en het etmaal rond badder en mediteer. Blakkie is mijn plek als ik in het dorp (Santigron) kom. Het trommelen is een aantal keer per dag. Het gevoel komt op en ik "moet". Zoek de verschillen met Blakkie. Is er überhaupt verschil of is het ons ego die ons wijs maakt dat er verschil is. In het portaal, flower of love, het wit licht, geef het beestje een naam, is het goed vertoeven. Voel de Liefde, ervaar de verschillende dimensies en werelden. Het is niet voor een ieder weggelegd maar ik ben geroepene dus alles is goed. Ik mag creëren en manifesteren.

Krakti
JAG
 


*

Offline JAG

 • *****
 • 557
 • Leef het leven!
  • Bekijk profiel
bewerk
Re: De spirituele reis van de Vreedzame Krijger
« Reactie #7 Gepost op: 27 mei 2015, 11:06 »
Een hele korte.

"Ik ben een druppel die op weg is de Oceaan te worden".

Krakti

JAG

*

Offline JAG

 • *****
 • 557
 • Leef het leven!
  • Bekijk profiel
bewerk
Re: De spirituele reis van de Vreedzame Krijger
« Reactie #8 Gepost op: 02 juni 2015, 17:09 »
Hij/Zij
Man/Vrouw
Wat is hoger?


Een discussie over het ‘geslacht der engelen’ maar dan op het ‘Aller hoogste Niveau. Al ooit eens iemand aan gedacht dat op dat ‘Allerhoogste Niveau’, het ‘geslacht’ niet speelt (Hij heeft geen piemel, en zij heeft geen vagina, dus , voor wie nog moest twijfelen….) maar dat het om ‘kwaliteiten’ gaat? Dan die gelijkwaardig op en in dat ‘Allerhoogste Niveau’ op gelijkwaardige wijze aanwezig zijn?

Zoek gewoon naar een woord, vindt er een uit, dat die Allerhoogste Ene aanduidt, met alle ‘persoonlijke’ en transpersoonlijke kwaliteiten. Maar lig niet te memmen over Hij of Zij. Het is het zeker niet, maar Hij of Zij is het ook niet eerder ‘Ene’… of hoe het  ‘Allerhoogste Niveau’ stuit op de schamele beperkingen van de menselijke taal…. En de bekrompenheid des menschen zelve….


Krakti
JAG
*

Offline JAG

 • *****
 • 557
 • Leef het leven!
  • Bekijk profiel
bewerk
Re: De spirituele reis van de Vreedzame Krijger
« Reactie #9 Gepost op: 04 juni 2015, 22:37 »
De dominantie van de mens en de wil van de mens binnen het culturele.
Ik ga voor het Goddelijke en niet voor het menselijke.


Ik hou van vinger in eigen achterwerk stoppen want dat werkt nog altijd beter en is helderder, niet om oh's en of ah's te ontlokken.

Een adjersi tori;
Mijn oma had een tafra. Voorgegaan door zowat God op aarde. Mijn moeders familie zei vaak, baka Masra Gado dan na nn (de bonu). Hier al een kromming binnen het culturele, een ander boven jezelf stellen is als het ware jezelf elk bestaansrecht ontzeggen en ook elke liefde ontzeggen.
De tafra was ook bedoeld om een kwaal bij mijn oma weg te nemen nl een verzonnen wisi want het was uiteraard de onkunde van de bonu's en een hernia werd vertaald als zijnde een wisi, op iets getrapt op een hoek etc etc. Ze is nl ook gestorven met de kwaal omdat simpelweg een arts nooit was geraadpleegd.

Enfin ik was er met mijn moeder en mijn moeder wilde weg, weg van de poppenkast welke gaande was tijdens het tafra gebeuren. Haar zus (zij heeft een bai bakroe door deze zelfde nn (bonu) in mekaar geflanst) had zogenaamd Aisa op zich maar een en al vuiligheid wat uit haar mond kwam. Deze zgn Aisa viel mijn moeder aan en de broer van mijn moeder viel ook mijn moeder aan en het leek wel alsof manja's van een boom vielen, zo gingen de slagen op mijn moeder. Oma zit aan tafel en heeft een of ander Winti op haar en geen haan die richting mijn moeder kraait, het huis is tjokvol! Later vraagt een neef van mijn moeder aan de Winti van mijn oma waarom die niks zegt of doet en deze Winti blèrde zowat het huis stuk maar actie bleef uit of een reprimande of iets in die geest. Wat was dat dan wat daar was en de Winti's die later ook nog openbaarden maar niet een woord over het voorval repten? Ik was 7 bijna 8 jaar en dit was mijn eerste bevestiging dat het niet klopt, het hele gebeuren van de tafra tot dansi klopte niet ook klopte de Kabra Tafra en Neti tot aan de 4 dagen poku incluis Swiet Sondeh niet! Een en al dominantie van de mens en diens wil wat de boventoon voerde. Desalniettemin waren de Winti's present en werd gedanst alsof hun leven van afhing.

Later weer een aanval richting mijn moeder tijdens een famirimang prey. Niet een Kabra of Winti heeft over gerept of aangehaald dat het zo niet kan. Van alles werd aangehaald tot aan wat deze Winti's nodig hebben en hadden van de mens om in hun kracht te kunnen staan maar rechtspraak is niet een onderdeel daarvan, wel een soort van angst.
Wat mij ook opviel is dat niet een Kabra of wat men ook niet beweerde dat was gekomen over het kwaad in de bere had. Mijn bere is geen uitzondering, het is eerder regel dan uitzondering dat bere's gedomineerd worden door het kwaad.
Niets over de Machten en Krachten die verscholen waren. Waarom waren deze verscholen? Ik kan nog niet bevatten waarom de familie nooit op de hoogte is geweest of de diepgang heeft gekend of laten zien van het Hogere, altijd het Aardse dat domineert en iets wilt hebben of nodig heeft en heel veel MOETEN, natuurlijk door de mens gecreëerd.
Waarom zijn wij zo bezeten van het bezeten zijn en wanen wij dat wij conform onze Winti handelen, spreken, doen en laten? Heeft dit ook met de wil van de mens te maken?

Mijn familie is niet uniek in deze, ik ken zat families waar dit in mindere of ergere mate voorkomt. Voor elk wisje-wasje moet een klein flesje aan te pas komen. Het kwaad is inmiddels voor een heel groot percentage onderdeel van het culturele geworden en gaat inmiddels door voor waarheid. Elk gecreëerd en of aangekocht iets heeft ruimte nodig en dat gaat altijd ten koste van iets anders, dit kan niemand ontkennen. Hoe kunnen wij nog over gewichtigheid reppen als alles schots en scheef hangt? Hoe ver reikt de vrije wil van de mens in deze en bepaald de mens in deze? Voorouderverering maar geen rechtspraak en gladstrijken, waar is dan de verering nog voor nodig? Waarom mogen de nakomelingen bij een Kabra Netie hierover geen vragen stellen aan hen die zich openbaren en draait het puur om gezelligheid, dansen, eten, dracht en wie de hoogste is? Is dit de Goddelijke wijze? Ik pas!

Alles verandert maar hoe zit dat dan met Winti?

Is het niet tijd voor een grondige schoonmaak met een ellenlange kijk in onze eigen spiegel? Ik kijk alvast en ik ga gladstrijken.
Ik ga voor het Goddelijke niet voor dat wat de mens gecreëerd heeft.

Release the dragon!!!!

Krakti
JAG


*

Offline buru

 • ***
 • 58
  • Bekijk profiel
bewerk
Re: De spirituele reis van de Vreedzame Krijger
« Reactie #10 Gepost op: 06 juni 2015, 14:20 »
Beste JAG,

Laten we hierop niet proosten maar laten we eens gaan trommelen.

Bless
*

Offline JAG

 • *****
 • 557
 • Leef het leven!
  • Bekijk profiel
bewerk
Re: De spirituele reis van de Vreedzame Krijger
« Reactie #11 Gepost op: 14 juni 2015, 15:32 »
Beste JAG,

Laten we hierop niet proosten maar laten we eens gaan trommelen.

Bless

Hey broer Buru,

Ja zekers. Ik pm je vandaag.

Krakti nanga brasa!
JAG
*

Offline JAG

 • *****
 • 557
 • Leef het leven!
  • Bekijk profiel
bewerk
Re: De spirituele reis van de Vreedzame Krijger
« Reactie #12 Gepost op: 14 juni 2015, 15:42 »
Het patroon doorbrekend.
Ook ik mis af en toe het draadje en vallen de muntstukken later naadloos in het gleufje zo ook de puzzelstukjes die naadloos op hun plek gelegd worden.
Even een resume van April tot heden. Een klein weekje voor vertrek naar Malta een droom (korte weergave).

Droom cobra slang.
Ik ben onderweg naar broers en zussen want wij hebben een bijeenkomst en onderweg valt het mij op dat ik het ene na het andere ziekenhuis voorbij kom. Ik vind dit raar maar ook bijzonder tijdens de droom. Ik kom aan bij broers en zussen en mijn oudste broer heeft een cadeau voor mij. Hij heeft het cadeau in een blom zak en ik moet mijn hand in de zak doen om mijn cadeau te pakken. Ik voel iets mij tussen mijn duim en wijsvinger en trek mijn hand terug. Ik kijk naar mijn hand en ik zie tandafdrukken in mijn huid, niet doorboord. Ik kijk wederom in de zak en er zit een cobra slang in, ik grijp de cobra slang bij diens nek, net achter de kop. Ik bijt de kop van de cobra af en gooi het weer in de zak. Ik kijk naar mijn broer en hij lacht en ik zeg tegen hem “wat voor ka is dit”, wat heeft dit te betekenen? Ik kijk broers en zussen aan en besluit te vertrekken. Ik wil laten nakijken in het ziekenhuis of er geen gif in mijn lijf is gekomen. Ik had een soort van lichte angst van shit ze hebben mij te pakken. Ik loop de wijken, stad en land af maar geen ziekenhuis meer te bekennen. Ik loop een gebouw binnen en daar is een wisseling van de wacht gaande en een man valt mij op in de menigte. Ik loop hem tegemoet en hij loopt richting de rand van de menigte. Hij blijft in de menigte en loopt met hun mee maar ik loop hem tot de rand tegemoet. Hij heeft een erg vriendelijke uitdrukking in zijn gezicht maar ook sprekende ogen. Hij zegt tegen mij, je moet het zelf weten, mi bari yu! Ik zeg tegen hem met een vragende toon, “maar wat moet ik dan doen”? Hij zegt daarop “mi bari yu”! De menigte loopt verder en ik loop het gebouw uit en nog met de intentie een ziekenhuis te vinden maar op dat moment weet ik dat het gif niet in mijn lijf zit. Ik wil toch hoe dan ook een dubbele check en zie een tante van mij met een brommer. Ik vraag of ik haar brommer mag lenen en zij geeft mij de brommer te leen. Ik start en rij tot een stoplicht en daar houdt de brommer op met ronken en is stuk. Ik besluit dan maar niet meer opzoek te gaan naar een ziekenhuis en dat ik niet naar mijn broers en zussen ga.

Na het ontwaken trommel ik op los. Ik schakel met God/Gran Pa/Heidi maar ook met mijn contactpersoon in Santigron en mijn bai mama. Alles en iedereen geeft aan “niet in de val trappen en niet gaan, no go doti yu skin. Laat hun zelf hun vuiligheid oplossen, yu a no profosu”.

2 weken voor de droom (real life) belt mijn jongste broer dat wij bij elkaar moeten komen. Hij weet wat het is tussen ons broers en zussen en hij hangt een verhaal op. Ik weet dat hij niet vanuit zichzelf spreekt en dat het kwaad meepraat, ik hoor en zie dat aan zijn energie kleuren palet. Ik geef gelijk aan dat ik wel wil waarnemen als zij met elkaar een oplossing zoeken maar dat ik NIET meedoe met het gesprek. Ik leg ook nog uit dat ik in kaart wil hebben hoe dat bai ding overspringt van de een op de ander en of daar een patroon in zit. Ik weet ook na het gesprek met mijn broertje dat ik het niet ga doen maar ach ik push mezelf weleens to the limit. Ik hou van een uitdaging.
In Malta en nog een droom over mijn oudste broer (22 op 23 april) en ik weet dan dat mijn oudste broer naar Nederland komt.
Ik in mijn element in Malta en terug en 2 zussen gesproken maar niet de bevestiging gekregen dat onze broer er is en ik heb ook niet naar gevraagd. Na de droom dat mijn broer komt trommel ik na terugkomst in Ned op los en EIS van het universum dat het kwaad zo ver mogelijk van mij wegblijft en dat ik anders de dimensies op broers en zussen loslaat als het verleden zich gaat herhalen. Ik ben niet van plan om mijn moeders verleden te herleven, zie de vorig post van mij.

Weken verder en ik bel mijn oom in Sur en hij bevestigt in het gesprek plotsklaps dat mijn broer in Nederland zit. Ik zeg dat ik van niets weet, althans niemand heeft iets tegen mij gezegd. Mijn broer is dan bijna 3 weken in Nederland. Ik bel daags nog met zijn ex omdat die jarig is. Zij heeft mijn broer daarna gesproken en mijn broer belt mij. Hij had geen beltegoed zegt hij om mij te bellen maar hij wilt wel dezelfde avond nog langskomen. Ik geef aan dat ik geen tijd heb en druk ben en dat het op korte termijn niet gaat lukken ook mede het feit dat ik ook daags later in Zwitserland zit. Ik krijg een what’s appje dat er een bijeenkomst zal zijn en ik geef aan dat ik er niet bij ben en ook al heb aangegeven dat ik niet meedoe met het gesprek. Ik krijg als reactie dat ik “geen vrede wil”. Nu is het een feit dat ik met niemand in vijandschap leef, MET NIEMAND. Ik heb door de jaren heen tig brieven gestuurd naar allemaal, iedereen kreeg dezelfde brief en ook geen tweedracht gezaaid. Ik geef dat ook aan en ik bedank hem voor de bevestiging dat men in vijandschap met mij leeft. De bijeenkomst blijkt achteraf niet door te zijn gegaan omdat ik niet erbij was. Ik terug uit Zwitserland en ja hoor nu is het oudste zus die belt want zij gaan voor de 3e keer plannen om de bijeenkomst te doen. Ik voel het al een paar dagen van te voren aankomen en trommel op los en zij belt. Ik geef haar geen ruimte om haar energie mijn kant op te duwen en ik gooi mijn muur op. Gillen, schelden het mocht niet baten, verwijten naar mijn kop geslingerd gekregen maar ik hou voet bij stuk en zeg “ik doe niet mee met jullie bakroe gedoe en ik vertrouw niet een van jullie meer want jullie zijn onder invloed van het kwaad" en ik sluit het gesprek af. Zij belt weer en zegt tegen mij dat ik niet de familie van onze moeder tussen ons moet laten komen. Doelend op mijn oom terwijl juist zij met de wisi en bonu gekke zussen van mijn moeder mij steeds zitten uit te schelden. Maar ach te ogri de na ede keba bun de faraweh. Ik kreeg ook mee van haar “na leki fa Gado luku yu na so a o luku unu ooktu”. Ik zeg, “waarom bellen jullie mij dan. Jullie zijn met z’n 8’en en ik in mijn eentje. Het moet niet zo moeilijk zijn om samen het kwaad te verdelgen”. Ik geef haar nogmaals aan dat ik ervoor kies om niet met een Kartiki bakroe om de tafel te gaan zitten en dat ik, indien zij willen dat ik meedoe, van hun eis dat zij de affirmatie uitspreken dat zij de Kartiki bakroe van onze zus naar de eeuwige jachtvelden willen verbannen. Ook geef ik aan dat om enigszins richting mijn niveau te geraken dat zij minimaal 2 tot 3 jaar verder zijn. Het traject van verschoning van het kwaad is niet eentje van 3 dagen of een week of een maand. Er gaat veel tijd overheen. Spiritueel ontwaken eist en vergt tijd. Niet de bakroe zgn op goede voet zetten zoals velen voor ons maar het vernietigen zodat het geen kwaad meer kan maar daar ligt dan hun uitdaging. Zij wilt natuurlijk als vanouds over overtuigingen hebben waar wij mee zijn opgegroeid en ik geef aan dat ik zonder dat soort belasting door het leven banjer en dat ik daar geen boodshap meer aan heb dit soort overtuigingen. Ik heb het allemaal reeds losgelaten. Zullen zij het kunnen? De tijd zal het leren.
Het is een behoorlijke test. Ik moest waken dat ik niet in mijn eigen valkuil stapte. Ik ken mijn kernkwaliteiten maar ook inmiddels mijn valkuilen en mijn allergieën. Ik ontcijfer mezelf ook dankzij de opleiding.

Ik heb niet dezelfde fout als mijn moeder en oma gemaakt om mij zgn. belangrijk te vinden of voelen en hun kant op te gaan om hun zgn. te redden. Ik ben niet gekomen om wie dan ook te redden. Het is niet mijn zielendoel. Wij komen ook niet om wie dan ook te redden.
Het mag geen ontknoping zijn dat ik de boeman ben en dat ik de Zwarte Piet heb toebedeeld gekregen ondanks het feit dat het nog geen December is Ik doe niet mee, ik cocoon lekker verder.
Wist je dat ik de sidon presi van de kopstukken van de Winti’s thuis bij mij heb? Vreemd genoeg zijn deze in de loop der jaren mijn kant opgekomen. Ik heb nog nooit bij stil gestaan maar het leven heeft het allemaal mijn kant gebracht. Hoezo de familie kan mij afzwakken of afremmen. Full speed ahead zoeffffffffffffffffff!
Weetje
De zus van mijn moeder is nog meer afgezwakt met haar bai ding shit. Weet je nog de sieraden van haar overleden man die verdwenen zijn? Ze is de controle over hem totaal kwijt en ik ga hem begeleiden met mijn Sjamanendrum om los te komen. Zonder geklop aan een grebi of watra. Dit is de Goddelijke wijze. Ik ben content mee. De WAANZIN gaat onverminderd door bij haar en nu overgeslagen op haar dochter. Geweldig was zij met haar bai shit. Veel ellende in de bere veroorzaakt en velen in de bere waren en zijn nog steeds bang voor haar. Het is toch een kleinigheidje om het te verbreken. Geloven in de Aller Hoogste en diens pad houden en niet het pad van de mens zoals die het voor jou wilt uitstippelen.
Binnenkort een post over Zwitserland en mijn connectie met de Serafijnen, voorproefje http://users.telenet.be/Angel-levensvreugde/SCHEPPINGS%20KLEURSTRALEN%20(SERAFIJNEN).htm. Wist je dat mijn Winti’s ook mee transformeren. Wie zei dat het niet mogelijk was?

Release the Dragon!!
Ik ga nu lekker voor de voorouders trommelen, ook op dit vlak valt het e.e.a. recht te breien.
Pe mi sa feni wan tobo fu wasi na ini?

Krakti
JAG
« Laatst bewerkt op: 31 maart 2016, 04:59 door CC Moderator »
*

Offline JAG

 • *****
 • 557
 • Leef het leven!
  • Bekijk profiel
bewerk
Re: De spirituele reis van de Vreedzame Krijger
« Reactie #13 Gepost op: 29 juli 2015, 16:09 »
Mijn vrije wil is een gegeven.

Alle spirituele tradities geven het weer. De vrije wil van de mens is heilig en moet ook als heilig beschouwd worden. Er mag niets en niemand aan de vrije wil van de mens komen. Tornt wie of wat aan de vrije wil van de mens dan moet onder die steen gekeken worden welke waarheid daaronder schuil gaat. Onder elke waarheid gaat een nog grotere waarheid schuil. Feit blijft dat de vrije wil van de mens heilig is. Waarvoor hebben wij die anders mee gekregen?

Een paar van de veelgebruikte zinnen:
Mijn Winti wilt dit of dat.
Mijn Winti wilt dit of dat niet.
Mijn Winti wilt niet dat ik met blanken samen woon.
Mijn Winti wilt dat ik door het leven en de stormen geraak.

Een hele sterke wil Winti of niet soms!?!

Wat klopt wel en wat klopt niet. Ja ik ken ze wel en ook de dromen die dit klaarblijkelijk in eerste oogopslag lijken te bevestigen maar begrijpen wij wel wat de dromen inhouden en wat daaronder schuil gaat! Als het zo is dat een Winti bvb niet wilt dat een gekleurde met een blanke samenwoont om welke reden dan ook (vaak gooit men de slavernij op) dan rijzen de volgende vragen, althans vanuit mijn eigen bewustzijnsniveau (een ieder heeft diens eigen, er zijn er niet 2 gelijk).

1)   Heeft Winti de ervaring van de slavernij opgedaan of was het de mens die vanuit een Zielendoel de ervaring nastreefde? Waarom zou een Kabra nu dan nog huilen? Is de les niet begrepen? Als Winti aan de ervaring hangt zou het dan niet handiger en wijzer zijn om op Zielsniveau de huilbui uit te pluizen? Hier zijn dus 2 waaheden die uitgeplozen moeten worden. Dat van de Kabra maar ook dat van de Winti.

2)   Winti is niet vergevingsgezind? (gemakshalve laat ik de Zielendoel bij deze even rusten, maar een ieder daalt af en komt met een doel, een ervaring die nodig is). Als een Winti stelt dat de blanke diens mensen verschrikkelijke dingen heeft aangedaan, snapt Winti dan hoe het universum in mekaar steekt en hoe alles rondgaat? Even de geschiedenis induiken en je kunt veel ontkrachten. Kan Winti de ervaring van de mens niet loslaten en wat gebeurt na zoveel honderd jaar met al de ervaringen die Winti heeft opgedaan, generaties op generaties? Het lijkt alsof de mens veel voorstelt in het culturele maar wij weten inmiddels toch wel beter dat het niet om de mens draait maar om de Ziel. Als onze Ziel steeds weer voor een andere ervaring kiest dan kan het zijn dat ik bvb in vorige levens in een dorp aan het Balaton meer heb geleefd. Hoe verhoudt dit zich dan of is dit een brug te ver? Hebben wij alle Afro Surinamers dezelfde voorlevens? Wat maakt dat een blanke dan door God/GranPa/Heidi op een statief wordt geplaatst?

3)   Waarom doen wij de vrije wil af ten gunste van Winti? Wij opperen wel vaker dat wij iets niet mogen, zij het via een droom, bonu of i.d. Is Winti bewust van de vrije wil van de mens of kan het Winti niet boeien dat de mens een vrije wil heeft, bvb iemand een ervaring met een blanke wilt of homo/lesbo wilt zijn. Mag de mens vanuit diens vrije wil niet zelf bepalen hoe en met wie die door het leven gaat? Als wij qua leeftijden en dieren normen en waarden aan hangen is het kousje af en mag een ieder zijn zoals die gekozen heeft op het Hoger Goddelijke Niveau. Wie bepaald dan? Ligt al wat God geeft ter discussie op de Winti tafel?

4)   Ten overvloede de gids die met de Ziel afdaalt. Waar is deze gebleven, hoe verhoudt deze zich t.o.v. Winti? Waar is het krachtdier gebleven? Deze was prominent in het geloof aanwezig. Waarom is deze verdwenen tegelijk met de gids die mee afdaalt? Totemdieren ineens zoek geraakt?

5)   Last but not least, is het niet tijd dat er een ontwikkeling gaat plaatsvinden m.a.w. dat de bewustwording gestimuleerd wordt zodat Winti ook in de ontwikkeling schiet en wij een of meerder niveaus hoger geraken, collectief? 400 honderd jaar omlaag is mooi geweest, nu omhoog of hebben wij meer tijd nodig om de radslag omhoog te maken? Willem wij misschien nog 400 jaar op dit niveau blijven hangen? Mag dit wel of niet van Winti/overlevering. Hangt Winti het liefst aan het Aardse of is een beweging omhoog ook mogelijk en zo ja is dit voor een ieder weggelegd? Niet oneerbiedig bedoelt, ik had het vorige week nog met iemand over “het lijkt alsof wij een rituelen fetisj hebben gecreëerd. Veel draait louter om rituelen. Ook hebben wij een soort van collectief iets ontwikkelt lijkt het. Voor de duidelijkheid een mens kent rituelen, elk geloofsovertuiging kent rituelen alleen ligt het zo dik bovenop. Alsof wij niet zonder kunnen.

6)   Ogenschijnlijk nodig om punt 4 weer hier aan te kaarten. Waar is de vrije wil afgedaan en wat was daar de reden van? Was dat omdat het spirituele niveau in rap tempo was verdwenen en kennis ontbrak en daardoor wat anders voor in de plaats is gekomen een afgeleide? Overheerst door al het bovenstaande de minpool (qua polariteit)? + & -.

Niemand mag hier aanstoot aan nemen, het is mijn proces en mijn traject en het zijn mijn vragen! Deze vragen zijn ontstaan vanuit het levenspad. Het is mijn Bewustzijn van mijn Zijn. Het is mijn vreedzaam proces en ik streef vervolmaking in mijn spiritueel ontwaken na en daar staat tegenover dat ik elke steen moet omkeren en elke waarheid onder de loep neem. Stap ik bvb in de tuin en zie een steen liggen. Til ik die op en een nieuwe micro wereld gaat daar onder schuil met eigen wetten etc. Niets is wat het lijkt.

Verder komt het dier van mijn Suri/Afri voorouders prominent opdoemen de laatste weken, het is een dier, geen man of vrouw een dier, een Totemdier!

Ik stel mij deze vragen opnieuw (jeugd, tienderjaren, volwassenjaren) omdat ik de laatste tijd het e.e.a. onderga en energetisch en spiritueel alles opengaat en heel duidelijk vanuit God/GranPa/Heidi een ontwikkeling in gang wordt gezet en ik durf met 10000000% zekerheid aan te geven dit is de ontwikkeling omhoog. Ook mijn Winti’s gaan in deze ontwikkeling mee, het kan ook niet anders. Ik maak vanuit mijn Zielendoel een keus. En prachtig hoe het geheel samen krachtig wordt.
Ik heb 2 grote keuzes moeten maken de afgelopen 2 maanden en had ik deze niet gemaakt dan was ik niet wederom een niveau omhoog geschoten. Elke keuze die een mens maakt daar hoort iets loslaten bij, het kan niet ander, je krijgt en ziet een nieuwe waarheid dus het oude laat je los.

Er zijn niet 2 gelijk op deze aardbol/in dit universum. Wij allen zijn een unieke expressie van het Ene! Verscheidenheid kent een som en dat is Eenheid.
Krakti
JAG
*

Offline JAG

 • *****
 • 557
 • Leef het leven!
  • Bekijk profiel
bewerk
Re: De spirituele reis van de Vreedzame Krijger
« Reactie #14 Gepost op: 24 augustus 2015, 12:34 »
Alles verandert = ook zienswijzen en overtuigingen overbood.

effe een korte geschiedenis.
Ik moest en zou naar Hongarije en het Balaton meer en daar leerde ik lief kennen in Boedapest voor de oudste kerk van het Oosten, mijn favoriete kerkje.
Alle seinen waren goed en stonden goed. Ik zou hulp krijgen om alle scheef hangende deuren, ramen en scharnieren van het oude huisje goed te krijgen. Deels gelukt en daar bedank ik ook het universum voor. Was het het huisje van mijn lief of stond dit huisje model voor mijn eigen huisje? In het begin zag ik het huisje als mijn lief maar gaandeweg kreeg ik door dat het deels mijn eigen huisje en alles wat daarin is opgeslagen betreft. Soms vraag ik mij af waarom het niet makkelijker gecommuniceerd kan worden! Wat moest ik bij mezelf nog goed krijgen en gladstrijken? Wij hebben altijd een ander nodig als spiegel. Voor de time-being is de koek op en moet ik ook daarin het pad volgen, mijn spirituele pad en niet schromen om hier en daar along the way de pijnpunten te ondergaan, de lessen proberen te begrijpen en daarvanuit groeien. Het is een continue proces. Ik kan ook vasthouden aan wat er is en mij verschuilen achter het feit dat ik bij het begin van de relatie vanuit mijn Winti huishouding berichten door heb gekregen en krampachtig vasthouden maar alles is een proces en met argus ogen wordt ik gevolgd vanuit mijn Winti huishouding. Durf ik te groeien en durf ik los te laten? Neem ik Winti in de ontwikkeling of blijf ik op een punt staan? Ik kan ook niets wegmoffelen onder “sma anu”etc.
Wederom het loslaten, essentieel bij spiritueel ontwaken en bewust wording. Zijn wij uit elkaar? Ja minimaal een half jaar tot een jaar. Daarna zien wij wel of en hoe de vlaggen wapperen. Beiden zitten wij in een proces en het proces is heilig!
Anyways genoeg over mijn ellende  :666:

Het werk en studie.
Alles gaat zo rap en pijl-snel. Ik moet nog een transformatiegesprek deze week en kan ik deze module afsluiten en mijn verslagen opmaken. Heavy het “movers vaardigheden”. Het zit 'm in het woord 'mover'. Mijn functie verandert over night. Een mevrouw zei het een paar weken geleden nog tegen mij “jouw functie gaat veranderen, je gaat meer datgene doen wat je moet doen”. Ik kan niet zo goed tegen het woord “moet”. Mijn nekharen gaan dan recht overeind staan. Het lijkt te gaan kloppen en wat is daarvan de insteek. Wat heeft God/GranPa/Heidi voor mij in petto? Dagen praktiseer ik over de volgende slag ‘transformatie’. Het proces laat ik op z’n beloop maar eentje daagt mij uit. Ik loop niet op mijn tenen maar ik wil grondig te werk namelijk. Wat is het? Amafu? Ja, zou je bij een Afro Surinamer verwachten maar nu bij een ‘lelie witte”. Wat als een Amafu zich door ontwikkelt (lees, los komt van het aardse). Kan deze zich dan nog openbaren bij iemand die zich niet spiritueel durft te ontwikkelen? Ontwikkeling op dit niveau houdt in dat de mens zich spiritueel zal moeten ontwikkelen en als deze ontwikkeling er niet is dan kan zo’n Amafu zich niet openbaren, die heeft geen basis om zich dan te tonen maar bovenal om diens ontwikkeling te tonen. Het openbaart zich bij de knapste kop van het bedrijf. Degene die bij mijn sollicitatie achteloos erbij zat en mij doordringend aankeek. Degene die af en toe naar mij komt en een arm om mij heen slaat maar ook degene die mij knetter gek kan krijgen (nog niet gebeurt). Het aantrekken en af stoten. Aan anderen doorgeven dat ik hem intrigeer maar very tough mij uitdaagt. Waarom vind God/GranPa/Heidi nu dat hier mijn volgende uitdaging ligt en mij hierin letterlijk loslaat om te zien hoe ik dit verder aanpak?
Het pad is reeds uitgestippeld, ik zal het met moed, puurheid en authenticiteit aangaan. Het is een mooie uitdaging. De sleutel tot transformatie komt steeds dichterbij.

Afgelopen Vrijdag verwachtte ik vanuit mijn uitdager een gesprek (1-op-1). Echter het gesprek kwam uit een geheel onverwachtte hoek. Een collega van de creatieve afdeling stelde vragen en ik heb de therapeut uitgehangen en een mooie verbinding was het gevolg. Als een blanke man aan jou vertelt over diens ervaring, in het bos, en hoe Moeder Aarde (zijn letterlijke woorden) hem openbaarde bepaalde handelingen achterwege te laten dan voel ik de connectie omdat het dezelfde handelingen zijn welke Moeder Aarde destijds aan mijn persoon had geopenbaard om die achterwege te laten. Zo krijg ik steeds weer de bevestiging dat alles Een is maar dat verscheidenheid nodig is. Het maakt bewust!

“It’s not the strongest of the species that survive, nor the most intelligent, but the one most responsive to change”
Charles Darwin


Krakti
JAG

Gerelateerde onderwerpen