Wat is er fout gegaan tijdens de slavernij | - Baaswaterval.nl
Header Praktijk Baaswaterval

Wat is er fout gegaan tijdens de slavernij

 • 10 reactie(s)
 • 1989 x bekeken
 • 10 reactie(s) 1989 x bekeken
*

Darren

bewerk
Wat is er fout gegaan tijdens de slavernij
« Gepost op: 02 november 2017, 00:53 »
Goedenavond iedereen,

Ik zit met een vraag die ik graag beantwoord zou willen hebben. Ik hoop dat de kenners hier wellicht een antwoord hebben op mijn vraag.

Ik hoor vaak mensen over winti praten, tekst en uitleg geven, vragen stellen aan winti's en dumang's/vrouw's maar nog nooit heb ik gehoord dat iemand deze vraag beantwoord heeft gekregen van een winti of duman laat staan dat iemand uberhaupt deze vraag heeft gesteld.

We gaan van alles uit wat een winti of duman zegt. We vertrouwen onze dromen en kopen een sierraad mochten we dat door krijgen. We nemen wassi's, geven prey's maar er is 1 vraag die zeer belangrijk is wil ik uberhaupt respect tonen en dansen naar de regels(pijpen) van een winti en dat is;

Waar waren jullie tijdens de slavernij? Wat is er fout gegaan?

Als al deze krachtige winti's zoals djebri kromanti die zo van vechten houd en zo machtig is. Al die winti's die kogels en messteken kunnen weren. Kantasi's die de assi onzichtbaar kunnen maken en alle andere komfos die zo machtig zijn en er al waren VOOR de slavernij in Afrika, hoe kan het dat dan de slavernij uberhaupt plaatsgevonden heeft? Want als alle toenmalige slaven op dat moment  winti hadden gekregen dan, zoals er wordt verteld over hoe machtig ze zijn, zou er niet 1 slaaf de boot op moeten zijn gegaan. Dus de vraag is; waar waren al die krachten toen ze nodig waren?

Waarom hebben de komfo's de slaven in de steek gelaten? Hoe kunnen zoveel slaven zijn vermoord en jarenlang zijn gebruikt als vee terwijl ze zulke krachten bij zich hadden? In hoeverre is het bestaan van de winti's en hun krachten danwel waarheid? Of zijn het dan toch gevallen engelen die WIJ als mens kracht geven door ze te aanbidden? Of kunnen de wintis net als de donkere mensen wereldwijd vandaag de dag alleen tegen zichzelf vechten maar niet tegen de blanken?

Je kan mij niet vertellen dat de winti ziet wat er met hun assi's gebeurde tijdens de slavernij en gewoon lekker een zak popcorn open trekt en toekijkt.. wat zo lijkt het wel te zijn gegaan. Ik weet dat ze eenmaal in Suriname aangekomen wel hebben geholpen met pijn verzachten en dergelijken maar dat is zwaar onvoldoende als ze de kracht hebben/hadden om alles te voorkomen. Kan iemand mij dit eerlijk uitleggen? HOE? Want OF ze kunnen hun assi beschermen tegen iedereen behalve de blanken OF de slavernij was in scene gezet door Anana en zijn wij inderdaad de bijbelse israeliten die een straf uitzitten (want anders zouden de wintis zich ook niet kunnen verantwoorden tegenover Anana voor het laten mishandelen en vermoorden van miljoenen assi's, na direct ontslag om het zo maar even te zeggen) OF het is allemaal poppenkast OF de slavernij heeft in feite nooit plaatsgevonden. Dus wat is er tijdens de slavernij fout gegaan en daadwerkelijk gebeurd?

Ik val de winti niet aan, mijn eigen volk ook niet, ik zeg het gewoon hoe het is. Maar heeft iemand zich dit uberhaupt afgevraagd of doen we maar met zn allen zonder vragen te stellen als een stel leeghoofden bij elkaar? Sorry als ik bot klink maar ik ben een man van feiten en de feiten in dit geval liggen zeer vreemd en door elkaar.

Ik hoop dat iemand wellicht dit eerder heeft gevraagd en het antwoord met mij en anderen die dezelfde vraag hebben zou willen delen.

Alvast hartelijk bedankt,

Darren.

*

DARREN

bewerk
Re: Wat is er fout gegaan tijdens de slavernij
« Reactie #1 Gepost op: 02 november 2017, 16:13 »
Geen reacties?

We weten het niet? of het interesseert ons niet? We kunnen wel lezen maar hebben geen antwoord? of we willen niet reageren omdat we het een onzin vraag vinden? Want het is de Surinamer geleerd om maar te doen zonder vragen te stellen is het niet? We praten liever over welke ring, welke droom en welke wiri in plaats van de belangrijkste vragen te stellen?

Ik vind het een belangrijke vraag. Een verloren puzzelstuk dat nodig moet worden geplaatst om onze geschiedenis, toekomst en vooral onze winti cultuur te kunnen voldoen.

Als niemand het antwoord weet of het men niet interesseert dan zijn wij als gemeenschap nog VEEL verder van huis dan ik dacht. Het bewijst dan dat we inderdaad maar doen zonder vragen te stellen en daardoor totaal niet weten waar we heen gaan in de toekomst. We hebben de klok horen luiden maar hebben geen idee waar de klepel hangt.

We speculeren waar winti vandaan komt door wat zij ons vertellen. Ze komen van God, Anana. Dezelfde God die onze voorouders heeft laten vermoorden? Was/is die God blank en liet daarom de blanken hun gang gaan? Of is hij donker en straft God ons voor een reden? Wij zijn dus vee en moeten het maar accepteren? God interesseert het niet blijkt uit de slavernij en de winti daarom dus ook niet? Maar ze willen wel dat je geld uitgeeft aan wassi's en dergelijken? Dat is dienen van demonen of snappen we het proces gewoon niet?

Kan toch niet zo zijn dat niemand het antwoord weet en dus nooit zichzelf dit heeft afgevraagd?

Of snapt men niet dat als de slavernij nooit had plaatsgevonden de donkere mensen op aarde vandaag de dag 1 miljoen keer verder zouden zijn in spiritualiteit en het leven in het algemeen. Wij zouden nu de aarde domineren zoals men dat nog nooit heeft gekend als de slavernij niet had plaatsgevonden. Want we weten allemaal dat bepaalde stammen in Afrika zoveel kennis hadden dat men wereldwijd naar Afrika kwam om te leren. Hebben zij daarom uit jaloezie de duivel en zijn leger gestuurd om dat kapot te maken? Zo ja, is de duivel dan sterker dan God daar het is gelukt?

Dus wie heeft toestemming gegeven om ons te breken tot het punt dat we zelfs nu, jaren later nog steeds niet zijn recovered? Waarom heeft de winti zijn ogen gesloten tijdens deze alles brekende periode?

*

Lijkewasser

bewerk
Re: Wat is er fout gegaan tijdens de slavernij
« Reactie #2 Gepost op: 03 november 2017, 09:49 »
Waar was GOD toen Mozes door de woestijn moest lopen. Nadat hij en zijn volk vanaf zijn geboorte als slaven zijn behandeld. Ook honderden jaren. Waar was GOD ?  Jezus kon mensen genezen toch hebben ze hem vermoord.  Al doet men goed de duivel wilt altijd zand en bederf strooien om het tegendeel te verkondigen.  De slechte duivel is bijna net zo krachtig als het goede god..maar hij verliest op termijn. Niets gaat zonder slag of stoot. Geloof in mij zei God .. aanbid mij. En zijn engelen. Zo stuurt god zijn goede engelen om ons bij te staan.  Maar vergist je niet satan stuurt ook zijn gevalle engelen slechte geesten om elkaar kapot te maken. Doe goed. Wassi enz. Zodat het je goed gaat. Maar er zal een slechte geest komen om de mensen te zeggen baad niet. Doe slecht. Wat voor zin heeft wasi. Bid niet. Wat voor zin heeft bidden. Dat wilt satan. Zodat die mensen die niet bidden en wasi nemen zwak zijn en gij ze makkelijk kan bespelen. Zwak. Nee het zal altijd een beproeving zijn. Maar geloof in ananas en mijn cultuur en we zullen alle negatieve rotzooi verslaan. Die duivel die verwarming denkt te zaaien heeft het mis. GOD IS GROOT. ANANA BIGI.en de slaven hebben gestreden. Lees boeken. Mozes was een uitverkorene van God die zijn volk moest leiden.  Ook onze Marons hebben gestreden.. en gewonnen.. want de blanken hadden geweren. Wat had een slaaf. Winti zijn er om ons bij te staan maar denk nooit dat een winti dat niet zou willen doen als hij de dood kon tegen houden. Maar het zal altijd een gevecht zijn tussen goed en kwaad. Ananas tegen de duivel. Mensen die in winti geloven of mensen die anderen een ander weg willen stoten.  Geloof of niet. Anana bestaat.zo ook zijn winti s ..doe goed en kijk niet naar een ander want als iemand probeert een winti te beledigen of God Anana dan ben je zelf bezig de duivel te eren om verderf te zaaien tegen God en winti..de duivel zijn voetsporen na te lopen.Kies maar.  GOD OF DE DUIVEL.
 
*

Like

bewerk
Re: Wat is er fout gegaan tijdens de slavernij
« Reactie #3 Gepost op: 03 november 2017, 10:27 »
Haat zaaien is niet nieuw. Mensen werden tegen Jezus opgezet. Mensen worden tegen God opgezet.
Tegen winti. Tegen alles wat goed is zal je mensen hebben die verwaring brengen.mensen worden tegen elkaar opgezet..
Politiek. Kijk maar als er gestemd moet worden. Rusland Amerika. Poetin Obama trump. Het is allemaal niet vriendelijk.er gebeurd zoveel om verdeeldheid te brengen. En dat allemaal kan tot oorlogen leiden.  Verdeeld zijn in mening.niet eens zijn over geloof.  Kan het mij een worst schelen waarin mijn buurman geloofd. Zolang er maar vrede op aarde heerst staat een ieder vrij ..eerst was het een taboe. Winti. Slecht..gelukkig gaan de mensen hun ogen nu open
Onze voorouders hebben veel geleden gestreden.em nu hebben we de kans winti te belijden zoals het moet
Maar het klopt het zal altijd moeizaam gaan want als je probeert goed te doen ,komt kan je een volgeling van de duivel tegenkomen

Tanriri ano don.. help elkaar. Wat voor geloof een ander ook heeft. Help elkaar
.
*

DARREN

bewerk
Re: Wat is er fout gegaan tijdens de slavernij
« Reactie #4 Gepost op: 06 november 2017, 15:12 »
Bedankt voor de reacties, ik stel het op prijs dat er de moeite is genomen om hierover na te denken. Helaas zie ik geen antwoord op de vraag behalve het altijd de schuld geven van het kwaad en nooit de vragen neer te leggen bij het ''goed''. Als er iets fout gaat is het dus altijd de duivel en zijn leger maar er wordt nooit gevraagd waarom het goede dan zo zwak en ongeïnteresseerd is om het kwade tegen te gaan? Men geeft de duivel binnen enkelen seconden de schuld van alles wat fout gaat zonder dat iemand ooit de duivel heeft gezien of überhaupt weet of die bestaat. Maar nooit durft met God onder vragenvuur te leggen in een discussie en gaat er maar vanuit dat die zijn werk doet ookal heeft niemand ooit een god gezien.. klinkt dom.

Is er dan misschien geen God? We hebben het hier over duizenden jaren ongeluk op deze aarde in allerlei vormen.. jezus slaapt wel erg diep en lang met alles wat er in de wereld gebeurd. En ondanks dat de halve wereld dagelijks tot jezus bid, interesseert het hem blijkbaar niks.. Hij slaapt met oordopjes in? of ligt hij in coma?

Sorry, maar deze onzin gaat er bij mij niet meer in, ben hier te wakker voor.

De vraag was waar de winti's waren tijdens de slavernij gezien ze zo geweldig zijn  ::) niet wat een karikatuur (mozes) uit een fictief boek genaamd de bijbel heeft meegemaakt wat die heeft meegemaakt. Ook zeer apart dat surinamers zo in de ban zijn van jezus terwijl winti al bestond voordat de toenmalige slaven en afrikanen uberhaupt van ene van der jezus hadden gehoord.. mentale slavernij zit er dus nog steeds diep in. Winti's erkennen jezus trouwens ook niet als hun messiah dus ik snap niet hoe zijn naam op deze website kan worden genoemd. beetje tegenstrijdig.

#lostcause
*

Offline JAG

 • *****
 • 552
 • Leef het leven!
  • Bekijk profiel
bewerk
Re: Wat is er fout gegaan tijdens de slavernij
« Reactie #5 Gepost op: 06 november 2017, 16:55 »
Goedenavond iedereen,

Ik zit met een vraag die ik graag beantwoord zou willen hebben. Ik hoop dat de kenners hier wellicht een antwoord hebben op mijn vraag.
Kan toch niet zo zijn dat niemand het antwoord weet en dus nooit zichzelf dit heeft afgevraagd?
Alvast hartelijk bedankt,

Darren.

Odi Darren,

Vragen mag altijd en je vraag is legitiem maar hoort bij jouw proces.
Wat jij als 'belangrijkste vraag' ervaar kan voor een ander totaal anders zijn, de vrije wil is heilig en blijft heilig.

Binnen alle religies en spirituele tradities is God het allerhoogste. De een ziet het als een man met een baard ergens op een troon die af en toe in emoties schiet en ik zie Al-Wat-Is waar onvoorwaardelijke liefde huist.
 
Wij allen hebben ons eigen waarheid en dat is al lastig genoeg om die te doorgronden gedurende ons aardse leven.

Winti kan niet aangesproken worden voor de gevolgen van de slavernij want dan moeten wij ons ook eerst afvragen waar winti was toen onze broeder en zuster elkaar, ver voor de blanke slavernij, reeds als slaven behandelden en elkaar vermoorden in Afrika en vervolgens hun eigen broeder en zuster als veevoer aan de blanken hebben verkocht. Elke vraag die wij stellen redigeert ons tot herschrijven van onze eigen overleveringen en dieper in onszelf te kijken.

Ik zoek geen antwoorden (meer) in wat goed is en wat slecht is want ook dat is een verzinsel van de mens. Het draait om bewustwording en ook dat is een eindeloze cirkel. Met bewustwording komt acceptatie, inzicht en loslaten met groei als eindresultaat.
Ga blanco in staan en communiceer optimaal met jezelf. Richt je vragen aan het universum en je zal antwoord krijgen.

Misschien handig onderstaande link?
http://www.kiesopnieuw.com/gevoelensemoties

Ik wens je heel veel wijsheid met jouw proces en met de inzichten die zullen komen.

Krakti
JAG
Mi no bin de, mi go na waka, di mi doro nomo Sriba dede!

Iedereen zei dat het onmogelijk was. Totdat er iemand langs kwam die dat
niet wist...


The world as we have created it is a process of our thinking. It cannot be changed without changing our thinking.
~ A. Einstein
*

Lansigrong

bewerk
Re: Wat is er fout gegaan tijdens de slavernij
« Reactie #6 Gepost op: 06 november 2017, 21:47 »
Beste Darren.
Als we bidden dan is het Gado na fesi. Dus wanneer wij een kra tafra zetten dan zeggen we voordat we beginnen eerst het onze vader op. Hoe kom je erbij dat we geen God Jezus op deze site mogen gebruiken terwijl we wel psalmen uit de bijbel voorlezen en zingen.  Jezus ging voor en wacht bij de grens. Heel bekend lied. Na yu na yu JEHOVAH die sani als sani. Doe beter je onderzoek voordat je zegt dat we de naam Jezus niet mogen gebruiken op deze site. Onze voorouders hebben winti beleid maar gingen gewoon naar de kerk. Er is geen winti die zei dat we de kerk niet mogen rekenen.anders om zijn er verhalen dat niet een ieder winti erkend omdat het demonisch zou zijn. De hindoestaan mag zijn geloof hebben. De Javaan. Ga zo maar door. Alleen wat uit Afrika komt is weer slecht volgens hun die alles wat zwart is sowieso als slecht zien. Wat voor jou onbegrijpelijk is is voor een ander normaal om Jezus als leidraad te zien maar zijn wintigefoof niet wegzet. No afrontu yu culturu.
.*

DARREN

bewerk
Re: Wat is er fout gegaan tijdens de slavernij
« Reactie #7 Gepost op: 07 november 2017, 00:21 »
Beste Darren.
Als we bidden dan is het Gado na fesi. Dus wanneer wij een kra tafra zetten dan zeggen we voordat we beginnen eerst het onze vader op. Hoe kom je erbij dat we geen God Jezus op deze site mogen gebruiken terwijl we wel psalmen uit de bijbel voorlezen en zingen.  Jezus ging voor en wacht bij de grens. Heel bekend lied. Na yu na yu JEHOVAH die sani als sani. Doe beter je onderzoek voordat je zegt dat we de naam Jezus niet mogen gebruiken op deze site. Onze voorouders hebben winti beleid maar gingen gewoon naar de kerk. Er is geen winti die zei dat we de kerk niet mogen rekenen.anders om zijn er verhalen dat niet een ieder winti erkend omdat het demonisch zou zijn. De hindoestaan mag zijn geloof hebben. De Javaan. Ga zo maar door. Alleen wat uit Afrika komt is weer slecht volgens hun die alles wat zwart is sowieso als slecht zien. Wat voor jou onbegrijpelijk is is voor een ander normaal om Jezus als leidraad te zien maar zijn wintigefoof niet wegzet. No afrontu yu culturu.
.

Je slaat de plank mis en vermijd de daadwerkelijke vraag puur om over jezus te praten. Blijf bij de les aub.

Ik heb niet gezegd dat men jezus niet mag noemen op deze site, ik zei dat ik het tegenstrijdig vind en niet snap hoe men in een plaatje dat geschetst is door de blanken blijft geloven ondanks dat NOG NOOIT ergens in de wereld jezus is gesignaleerd nog erkend als echt noch er bewijs is dat hij uberhaupt heeft bestaan in de afgelopen 2000 jaar en dat is een feit. Ik baseer mij leven op feiten, niet op fictieve fabels.

Dat winti bestaat is een feit en heel makkelijk te bewijzen zoals iedereen op deze site weet. Er is ook geen bewijs dat er een god bestaat, de mens wilt dat maar al te graag geloven maar er is geen bewijs noch is dat er geweest sinds de beginnen der beginnen. Vroeger eerden men wezens van andere planeten als Goden omdat zij dingen konden die men hier op aarde niet kon zoals reizen naar andere planeten. Er is geen bewijs van god noch jezus. Winti is een keihard feit dat door niemand kan worden ontkent en door een ieder die winti bezit kan worden bewezen. Dat jezus bestaat of uberhaupt bestaan heeft is en blijft tot de dag van vandaag een geloofsovertuiging, geen feit. Het is daarom dat ik zeg dat ik het raar en dom vind dat men gelooft in fabelachtige man waar onze voorouders nog nooit van hadden gehoord voordat de blanken ze verboden winti te praktiseren en ze verplichtten om jezus te aanbidden. De kerk en dan helemaal de kerk waar surinamers naartoe gaan is nog minder heilig dan een straattegel. Surinamers gaan daar alleen maar heen om over elkaar te roddelen, wisi op elkaar te zetten, zogenaamd hun zonden wegbidden en motjo's kan je daar tegenwoordig ook makkelijk naaien. en ja, ook dat zijn feiten.

*

DARREN

bewerk
Re: Wat is er fout gegaan tijdens de slavernij
« Reactie #8 Gepost op: 07 november 2017, 00:26 »
Odi Darren,

Vragen mag altijd en je vraag is legitiem maar hoort bij jouw proces.
Wat jij als 'belangrijkste vraag' ervaar kan voor een ander totaal anders zijn, de vrije wil is heilig en blijft heilig.

Binnen alle religies en spirituele tradities is God het allerhoogste. De een ziet het als een man met een baard ergens op een troon die af en toe in emoties schiet en ik zie Al-Wat-Is waar onvoorwaardelijke liefde huist.
 
Wij allen hebben ons eigen waarheid en dat is al lastig genoeg om die te doorgronden gedurende ons aardse leven.

Winti kan niet aangesproken worden voor de gevolgen van de slavernij want dan moeten wij ons ook eerst afvragen waar winti was toen onze broeder en zuster elkaar, ver voor de blanke slavernij, reeds als slaven behandelden en elkaar vermoorden in Afrika en vervolgens hun eigen broeder en zuster als veevoer aan de blanken hebben verkocht. Elke vraag die wij stellen redigeert ons tot herschrijven van onze eigen overleveringen en dieper in onszelf te kijken.

Ik zoek geen antwoorden (meer) in wat goed is en wat slecht is want ook dat is een verzinsel van de mens. Het draait om bewustwording en ook dat is een eindeloze cirkel. Met bewustwording komt acceptatie, inzicht en loslaten met groei als eindresultaat.
Ga blanco in staan en communiceer optimaal met jezelf. Richt je vragen aan het universum en je zal antwoord krijgen.

Misschien handig onderstaande link?
http://www.kiesopnieuw.com/gevoelensemoties

Ik wens je heel veel wijsheid met jouw proces en met de inzichten die zullen komen.

Krakti
JAG

ODI Jag,

bedankt voor je reactie.

Ik snap dat de mensheid zich vasthoud aan een god die zou bestaan, maar er is geen bewijs. Maar om terug te komen op mijn vraag; Hebben we bewijs dat afrikanen ons hebben verkocht? of is dat een latere leugen van de blanken om de schuld op een ander af te schuiven? Waren ze elkaar aan het vermoorden en gebruikten ze elkaar als slaaf? want er is geen bewijs van behalve het woord van blanken overal op de aarde die dat als eerste roepen als men over de slavernij begint' ja maar jullie aten elkaar op. ja maar jullie vermoorden elkaar al. puur excuses om de schuld weer op een ander te schuiven. Want daar er bewijs is van de slavernij door de blanken, is er geen bewijs van alles wat onze voorouders elkaar zogenaamd aandeden voordat de blanken kwamen. Dus als een winti vandaag de dag zijn assi kan beschermen tegen kogels en messteken, waar waren ze toen?

Ik zal mijn vraag aan de kosmos stellen en wachten op antwoord.. wacht inmiddels al 30 jaar maar goed.. blijkbaar heeft niemand een antwoord op waarom er fouten zijn gemaakt.

Toch hartelijk bedankt voor de reactie.

*

Mijntijd

bewerk
Re: Wat is er fout gegaan tijdens de slavernij
« Reactie #9 Gepost op: 08 november 2017, 04:07 »
Je slaat de plank mis en vermijd de daadwerkelijke vraag puur om over jezus te praten. Blijf bij de les aub.

Ik heb niet gezegd dat men jezus niet mag noemen op deze site, ik zei dat ik het tegenstrijdig vind en niet snap hoe men in een plaatje dat geschetst is door de blanken blijft geloven ondanks dat NOG NOOIT ergens in de wereld jezus is gesignaleerd nog erkend als echt noch er bewijs is dat hij uberhaupt heeft bestaan in de afgelopen 2000 jaar en dat is een feit. Ik baseer mij leven op feiten, niet op fictieve fabels.

Dat winti bestaat is een feit en heel makkelijk te bewijzen zoals iedereen op deze site weet. Er is ook geen bewijs dat er een god bestaat, de mens wilt dat maar al te graag geloven maar er is geen bewijs noch is dat er geweest sinds de beginnen der beginnen. Vroeger eerden men wezens van andere planeten als Goden omdat zij dingen konden die men hier op aarde niet kon zoals reizen naar andere planeten. Er is geen bewijs van god noch jezus. Winti is een keihard feit dat door niemand kan worden ontkent en door een ieder die winti bezit kan worden bewezen. Dat jezus bestaat of uberhaupt bestaan heeft is en blijft tot de dag van vandaag een geloofsovertuiging, geen feit. Het is daarom dat ik zeg dat ik het raar en dom vind dat men gelooft in fabelachtige man waar onze voorouders nog nooit van hadden gehoord voordat de blanken ze verboden winti te praktiseren en ze verplichtten om jezus te aanbidden. De kerk en dan helemaal de kerk waar surinamers naartoe gaan is nog minder heilig dan een straattegel. Surinamers gaan daar alleen maar heen om over elkaar te roddelen, wisi op elkaar te zetten, zogenaamd hun zonden wegbidden en motjo's kan je daar tegenwoordig ook makkelijk naaien. en ja, ook dat zijn feiten.
haha.word er genaaid in de kerk. Hmm spannend....Surinamers vaan naar de kerk om daar te naaien zeg jij.. welke kerk.. waar staat die kerk? Graag zou ik die kerk willen bezoeken
Wie weet zijn er mooie mensen in die kerk die genaaid willen worden? Dit wist ik niet. Ik dacht dat de kerk heiligwas. Het huis van God. Waar roddelen ze niet? Zelf in de kerk

Zo. Als ze.zelf om.de.lerl roddelen dan houden ze God voor de gek. Ze lezen uit de bijbel... heb uw naaste lief en toch roddelen
 Wat zal God niet van die Suriners denken Darren ? De duivel heeft ze in.zijn macht om.die mensen helemaal in Gods huis... de kerk ..
Aan te zetten om.te naaien roddelen

 Zozo.. Hopelijk grijpt God in. Lijkt wel een fabel. Maar waar staat die kerk waar er genaaid word. Broeders en zusters die maaien. Spannend.
Hihi..
*

Offline buru

 • ***
 • 57
  • Bekijk profiel
bewerk
Re: Wat is er fout gegaan tijdens de slavernij
« Reactie #10 Gepost op: 08 november 2017, 16:51 »

Beste Darren,

De kosmos laat jou in je denken zolang jij het antwoord toch al denkt te weten. Wat is het universum toch mooi  ;D

Bless

Gerelateerde onderwerpen